Την πεποίθηση ότι φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε Πάσχα στα χωριά, εξέφρασαν η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πανδημία στη χώρα, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε υπομονή, να εφαρμόζουμε τους ισχύοντες περιορισμούς, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με όσα είπαν το κύμα της Όμικρον μπήκε σε τροχιά συρρίκνωσης, κάτι που θα φανεί αναμένεται στην πίεση στο σύστημα υγείας τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σε συγκεκριμένο ποσοστό περιορισμού της πανδημίας, καθώς όπως είπαν, δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για το χρόνο και το ποσοστό συρρίκνωσής της.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων έχει μειωθεί κατά 35% ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι είναι κάτω από τα 20.000, ενώ στα 170.000, περίπου, είναι τα συνολικά ενεργά κρούσματα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός: Νέες πτήσεις από Φρανκφούρτη και Ρουμανία για Κεφαλονιά-Προσπάθεια για πτήση και από Βερολίνο (ηχητικό)
Επόμενο άρθροΚαιρός-χιόνια: Έκπληκτος Αρναούτογλου με αυτό που βλέπει να έρχεται -«Πιθανή ανατροπή»