Tο ΠΑ.ΣΟ.Κ και το Κίνημα Αλλαγής παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εναγώνιες προσπάθειες του κ. Τσίπρα και του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ να βρουν τη νέα πολιτική τους ταυτότητα. Είδαν ότι η δήθεν Ριζοσπαστική Αριστερά έφαγε τα ψωμιά της (αφού προηγουμένως ως κυβέρνηση καταξευτέλισαν κάθε τι το Αριστερό) είπαν να φορέσουν ένα άλλο κουστούμι (κεντροαριστεράς, προοδευτικής παράταξης, η ότι άλλο προκύψει) για να μεγαλώσει το μαγαζί.
Είπαν λοιπόν να πάρουν και πολιτικά στελέχη από πάσης φύσεως παρατάξεις.
Ξεκίνησαν με τις μεταγραφές ιστορικών στελεχών της.…αριστεράς όπως ο Τέρενς Κουίκ!!!!, η Μεγαλοοικονόμου!!!!, η Παπακώστα!!!, ο Κόκκαλης!!! κ.α.
Και συνέχισαν με τους… τιτάνες της πολιτικής συνέπειας Μωραΐτη, Τόλκα, Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση και άλλα πολιτικά ρετάλια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω, λίγους μήνες πριν, ασκούσαν δριμύτατη κριτική, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον Τσίπρα και στη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Ακολούθησαν και άλλες μεταγραφές (Ξενογιαννακοπούλου, Βάρτζελη κ.α.).
Βέβαια το επιστέγασμα της διεύρυνσης και της εμβάθυνσης της προοδευτικότητας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ είναι η εγγραφή στην επιτροπή διεύρυνσης του Απόστολου Γκλέτσου (του Δημάρχου Στυλίδας που παραιτήθηκε λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών!!!
και που το Πάσχα, προεκλογικά, υποσχόταν ψημένα αρνιά μόνο για Έλληνες!!!).
Όσον αφορά όμως τα πρώην στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ φαίνεται ότι «ξέχασαν» ότι όταν ήταν στη κυβέρνηση και προσπαθούσαμε με τεράστιο κόστος να αποφύγουμε τη ολοκληρωτική χρεωκοπία της χώρας, ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ως αντιπολίτευση με φασιστικές πρακτικές σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή έβριζαν, γιαούρτωναν,
χειροδικούσαν, έστηναν λαϊκά δικαστήρια, έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα.
Ξέχασαν ότι το «προοδευτικό» κόμμα στο οποίο πήγαν, προκειμένου να κυβερνήσει, συνεργάσθηκε επί 4 χρόνια με το ακροδεξιό μόρφωμα του Καμμένου.
Ξέχασαν ότι ο λαός μας έζησε στο πετσί του τον ΣΥΡΙΖΑ, και πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση της χώρας από την «πρώτη φορά αριστερά». Αφού εξαπάτησαν τους
πολίτες με βουνά από ψέματα, διέσυραν θεσμούς της Δημοκρατίας (Δικαιοσύνη, Μ.Μ.Ε. κ.α.) έστησαν σκευωρίες για ποινικές διώξεις προβεβλημένων πολιτικών τους αντιπάλων θυμίζοντας άλλες εποχές, έφεραν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, χρέωσαν την πατρίδα και τον λαό μας με άλλα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και
υποθήκευσαν τον εθνικό μας πλούτο για άλλα 100 χρόνια. Τέτοιο ξεπούλημα δεν είχε ξαναζήσει η χώρα μας.
Προφανώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν καλό και ωραίο όταν ήταν μεγάλο και κατείχαν θέσεις, καρέκλες, έπαιρναν μισθούς και βρίσκονταν στα τηλεοπτικά panels και στα διάφορα φόρα ως κυβερνητικά στελέχη. Τώρα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μίκρυνε, είναι τόσο μεγάλοι
που δεν χωρούν σε αυτό και πήγαν στο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. με την ελπίδα για ίδια μεγαλεία.
Για αυτούς που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη (και μάλλον την βρήκαν) στη Ν.Δ δεν αξίζουν ούτε καν το σχολιασμό μας.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κίνημα Αλλαγής ως γνήσιος και ιστορικός φορέας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στη συντηρητική Δεξιά, αλλά και στους λαϊκιστές εκείνους που ευτελίζουν κάθε έννοια
της Αριστεράς. Προχωράμε μπροστά για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ για ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν μια νέα ελπίδα για τον λαό μας.
Μένουμε πιστοί στις μεγάλες αξίες μας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ταυτόχρονα μελετάμε και σχεδιάζουμε το μέλλον σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα και τις νέες ανάγκες της χώρας και
των πολιτών.
Παρατήρηση:
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να αναθεωρεί την ιδεολογία του, τις πολιτικές του απόψεις, τις κομματικές του προτιμήσεις. Με κάποιες όμωςπροϋποθέσεις όσο αφορά την αλλαγή κομματικής ένταξης:
1. ότι το νέο κόμμα θα ικανοποιεί τις νέες ιδεολογικές και προγραμματικές απαιτήσεις του.
2. ότι η αλλαγή κόμματος δεν θα συνοδεύεται άμεσα με πάσης φύσεωςανταλλάγματα (διαφορετικά είναι άξιος του τίτλου του πουλημένου).
3. ότι κάποιος δεν θα ενταχθεί σε ένα κόμμα το οποίο προηγουμένως το είχε γεμίσει με πτύελα και εμέσματα (διαφορετικά είναι άξιος του τίτλου του πολιτικά ανήθικου).
4. ότι το κόμμα στο οποίο θα ενταχθεί δεν τον έχει προηγουμένως υβρίσει, συκοφαντήσει ,λασπολογήσει, διασύρει, διώξει άδικα (διαφορετικά και πάλι θα είναι ανήθικος).
και
5. ότι παρά τις όποιες διαφωνίες που οδήγησαν στην αποχώρηση, θα είναι πάντα ευγνώμων στο προηγούμενο κομματικό χώρο με ότι αυτό σημαίνει (διαφορετικά θα είναι ΚΑΙ αχάριστος).

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή Δημοτικός Υπάλληλος λόγω εργατικού ατυχήματος
Επόμενο άρθροΝΕΟΛ: Μάχη με το Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα