Παυλάκης στο Live News: Να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας χωρίς εμβόλιο

Ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής στον τομέα των εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ μίλησαν στην εκπομπή «LIVE NEWS» και στο Νίκο Ευαγγελάτο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

«Σε κάθε περίπτωση το πρώτο που κυνηγάμε είναι το εμβόλιο. Όταν ξεκινάμε να φτιάξουμε μια φαρμακευτική ουσία. Περνάει από διάφορες φάσεις», τόνισε αρχικά ο. Γώγος σχετικά με την παρασκευή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και την αισιοδοξία του λοιμωξιολόγου Άντονι Φάουτσι ότι θα έχουμε το εμβόλιο τον ερχόμενο Γενάρη.

Αναφορικά με τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, όπου η ενημέρωση κάνει λόγο για 21 νέα κρούσματα και 36 διασωληνωμένους ασθενείς.

Ο κύριος Γώγος τόνισε πως: «Υπάρχει μια αύξηση, στατιστικά ασήμαντη όμως. Τα 21 κρούσματα είναι μικρός. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε βαρέως πάσχοντες. Είμαστε προσεκτικοί και παρακολουθούμε τα δεδομένα”.

Από πλευράς του, ο κ. Παυλάκης σχετικά με την αισιοδοξία του Δρ. Φάουτσι στην εύρεση του εμβολίου άμεσα ανέφερε πως: «Πρέπει να βάζουμε και την πιο αισόδοξη άποψη, όμως είναι υπεραισιόδοξο. Δεν μπορεί κάποιος να πει κάτι με βεβαιότητα. Χρειάζεται πολύς χρόνος για το εμβόλιο.Χρειάζονται πειράματα σε ανθρώπους, δεν μπορούμε να πιέσουμε τον χρόνο»

«Το εμβόλιο θα αργήσει, αυτό είναι ένα συμπέρασμα. Θα πρέπει να βρεθούν τροποί αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της επιδημίας χωρίς εμβόλιο. Πρέπει να σκεφτούμε τι άλλο μπορεί να γίνει»

Πηγή: newsit.gr