Παύλος Παπαδάτος για εκλογές στο Δήμο Αργοστολίου: “Το θλιβερό επίπεδο ενός επικεφαλής αποστεωμένου πολιτικού, που χωρίς καμία αιδώ μου πρότεινε να συνάψουμε συμφωνία χρονικής νομής της δημοτικής μας αρχής, ως να επρόκειτο να συνάψουμε συμφωνία για την ενοικίαση κουκλοθέατρου”

Ανακοίνωση Παύλου Παπαδάτου

ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Προτείνω: Μία νέα σελίδα για τον δήμο μας. Γεμάτη αισιοδοξία και φρέσκα μυαλά!

Πέρυσι ευελπιστούσα ότι η Αννέττα και εγώ θα μπορούσαμε να εγκατασταθούμε εντός του 2023 μόνιμα στην Κεφαλονιά. Με αυτή μάλιστα την προοπτική είχα σκεφτεί ότι ίσως θα μπορούσα να ασχοληθώ ενεργά με τα του δήμου μας. Δυστυχώς, προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι μας ανάγκασαν να μεταθέσουμε τη μετεγκατάστασή μας για το 2024.

Ήταν όμως αρκετές δύο περιληπτικές ανακοινώσεις μου σχετικά με την ανάπτυξη του δήμου μας για να φέρουν στην επιφάνεια την αγωνία και τον προβληματισμό των δημοτών μας για την πορεία του δήμου μας. Και πραγματικά με εξέπληξε η αγάπη με την οποία τόσοι πολλοί ήλθαν να ενστερνιστούν τις περιληπτικές αυτές προτάσεις και το όραμά μου για την ανάπτυξη του δήμου μας. Ήταν οι αξιόλογοι και οι ανιδιοτελείς δημότες που με παρότρυναν να αναμειχθώ ενεργά με τον δήμο μας και πραγματικά με συγκίνησαν, γιατί στην εποχή των καιροσκόπων, απέδειξαν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν περιμένουν με όχημα τον δήμο μας, να ικανοποιήσουν κάποια προσωπικά τους συμφέροντα ή ακόμη και να ζήσουν, εξασφαλίζοντας έναν μισθό από κάποιο δημοτικό αξίωμα ή δημοτικό οργανισμό.

Υπήρξε όμως και κάτι που με έθλιψε βαθύτατα… Το θλιβερό επίπεδο ενός επικεφαλής  αποστεωμένου πολιτικού, που χωρίς καμία αιδώ μου πρότεινε να συνάψουμε συμφωνία χρονικής νομής της δημοτικής μας αρχής, ως να επρόκειτο να συνάψουμε συμφωνία για την ενοικίαση κουκλοθέατρου. (Θεωρώ αδιανόητο να βρέθηκε άνθρωπος τέτοιου χαμηλού επιπέδου ώστε να κάνει τέτοιες εξευτελιστικές συμφωνίες για τον ίδιο και τον δήμο μας)  Και είναι άξιο απορίας πώς ένας «μουχλιασμένος» άνθρωπος, εντελώς παρωχημένος πολιτικά, χωρίς όραμα, χωρίς παιδεία και κουλτούρα, αξιώνει να έλθει ξανά στην επιφάνεια,  ώστε να κατεβάσει τον δήμο μας, στο δικό του ανύπαρκτο πολιτισμικό επίπεδο και κυρίως στο ανύπαρκτο μέλλον του…

Φίλες και φίλοι, δεν είναι όλα μαύρα, ούτε αποκαρδιωτικά. Μέσα από τη μικρή μου εμπλοκή, πέραν των υπέροχων ανιδιοτελών συνδημοτών μας που με παρότρυναν να διεκδικήσω τη δημοτική αρχή, ήταν και οι εκπρόσωποι ενός συνδυασμού που μου ζήτησαν να συνεργαστούμε για το καλό του δήμου μας. Δεν επιζητούσαν αξιώματα, ούτε ήθελαν συμφωνίες ώστε να απολαμβάνουν μισθούς αργόσχολων. Ήθελαν μόνο να προσφέρουν. Αγωνιούσαν και αυτοί για την άσχημη πορεία του δήμου μας όπως και τόσοι άλλοι. Και το κυριότερο. Είχαν (και έχουν) όραμα και σύγχρονο, δομημένο κατά τομείς αναπτυξιακό πρόγραμμα, αλλά και οι ίδιοι δεν έχουν καμία σχέση με παρωχημένες πολιτικές και «μουχλιασμένους» πολιτικούς  που στέκονται εμπόδιο στην πορεία του δήμου μας προς το μέλλον. Ο συνδυασμός αυτός, στον οποίο  ανεπιφύλακτα πρέπει να εμπιστευτούμε τη δημοτική μας αρχή και το μέλλον του δήμου μας, ονομάζεται“Κεφαλονιά, νησί για όλους και είναι η μοναδική επιλογή ώστε να αλλάξουμε την αντιαναπτυξιακή ρότα του δήμου μας και να του ανοίξουμε μία σελίδα γεμάτη αισιοδοξία και φρεσκάδα. Κάθε άλλη επιλογή δεν θα είναι απλώς μία από τα ίδια. Θα είναι οπισθοδρόμηση. Ώρα να πάμε μπροστά. Με δροσερά μυαλά και πολλή αισιοδοξία. Το αξίζει ο δήμος μας και όλοι εμείς που τον αγαπάμε.

Ειλικρινής

Παύλος Παπαδάτος

Σημείωση

Πάντοτε πριν προτείνω κάτι, πρώτα εξετάζω και αναλύω. Αυτό έκανα και τώρα. Και ανεπιφύλακτα προτείνω να ψηφίσουμε όλοι τον συνδυασμό “Κεφαλονιά, νησί για όλους” ώστε να του αναθέσουμε τη δημοτική μας αρχή.