Περιφέρεια: Δυναμική παρουσία στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ (pics)

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που διοργανώθηκε από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019, για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επισκέφτηκε την Έκθεση, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στους παραγωγούς των νησιών μας, οι οποίοι εντυπωσίασαν με τα ανεκτίμητα προϊόντα της Ιόνιας Γης. Η Ζάκυνθος με τις σταφίδες και το γαλοτύρι της, η Κεφαλονιά με το γευστικότατο μέλι, η Κέρκυρα με τα κορυφαίας ποιότητας τυροκομικά προϊόντα και τα χειροποίητα γλυκά της, η Λευκάδα με θυμαρίσιο μέλι και ελαιόλαδο νέας σοδειάς.
«Η έκθεση αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παραγωγούς μας για εξωστρέφεια και επενδυτική δραστηριότητα, προκειμένου να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές», τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος.
Στην έκθεση παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας, ο Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντίλας και ο Διευθυντής Γραφείου του Περιφερειάρχη Γεράσιμος Παναγιωτάτος –Τζάκης.
Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχώρισε η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου τα Επτάνησα είχαν την τιμητική τους. Καλλιτεχνικά συγκροτήματα των νησιών μας (Χορωδία του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων “Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς , Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κερκυραίων Ηλιούπολης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»), εντυπωσίασαν με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας παρουσίασε την Επτανησιακή Κουζίνα προσφέροντας σε όλους τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές.
Στο περίπτερο με τους εκθέτες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φιλοξενήθηκαν και εκθέτες εκλεκτών προϊόντων από το νησί των Κυθήρων