Την ικανοποίησή της για την έγκριση της μελέτης αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της  λεκάνης της Πυλάρου Κεφαλονιάς εκφράζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η μελέτη ποσού ύψους 1.600.000 ευρώ για την οριοθέτηση, διευθέτηση του υδρογραφικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία της Πύλαρου εγκρίθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ και η χρηματοδότησή της θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ωρίμανσης μελετών για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει η Περιφερειάρχης στον Υπουργό κατόπιν συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειαρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρο Τραυλό κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του Υπουργού στην Κεφαλονιά, με την συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων  Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την ανάγκη οριοθέτησης και διευθέτησης κρίσιμων κλάδων του υδρογραφικού δικτύου της υδρολογικής λεκάνης Πυλάρου Δήμου Σάμης Κεφαλληνίας καθώς είναι αυτή που παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα πλημμυρών στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας..

“Κατά την επίσκεψη μου στις περιοχές της Κεφαλονιάς που είχαν πληγεί από τον “Ιανό”, διαπίστωσα ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών τους επεσήμανα ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Το πρώτο βήμα έγινε μόλις λίγες μέρες μετά. Εγκρίναμε την σχετική μελέτη αντιπλημμυρικών έργων που ζητούσε η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς. Απομένει τώρα να ολοκληρωθεί η μελέτη αυτή ώστε να δούμε ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα μας. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν είναι παρούσα στα λόγια, αλλά στα έργα από την μια άκρη της χώρας, ως την άλλη. Ακούσαμε τους Κεφαλλονίτες. Είδαμε το πρόβλημα. Και δώσαμε λύση”, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μετα την θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε πως “στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η οχύρωση της περιοχής από τις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, τόσο με άμεσες παρεμβάσεις, όσο και με έργα κατάλληλων υποδομών βάσει ειδικών μελετών”.

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Η Περιφέρεια προχωράει σε πρόσληψη 12 ατόμων-Ειδικότητες & Δικαιολογητικά (προκήρυξη)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Κατεβαίνουν τα ΜΑΤ στη Σάμη; Ο κεφαλονίτικος λαός απαντά χορεύοντας…(pics+video)