• Προώθηση της τουριστικής εικόνας των Ιονίων Νήσων με διαφημιστική προβολή σε έντυπα (ειδικός Τύπος, περιοδικά, εφημερίδες), ψηφιακά μέσα (digital campaigns), ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς

 

  • Στοχευμένη παρουσία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε ΜΜΕ πανελλαδικής & περιφερειακής εμβέλειας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εγχώρια αγορά

 

  • Περισσότερα από 70.000 € για τη διαφημιστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον εσωτερικό τουρισμό λόγω της αβεβαιότητας στη διεθνή αγορά

 

  • Επιτυχημένη παρουσία της Π.Ι.Ν. σε διεθνείς virtual τουριστικές εκθέσεις – Προετοιμασία και για φυσική παρουσία στο προσεχές διάστημα

 

 

 

Αποδίδουν οι προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των Ιονίων Νήσων.

Για πρώτη φορά έγινε -και συνεχίζει- εκτεταμένη διαφήμιση στα εγχώρια μέσα, ενώ παράλληλα υπήρξε στοχευμένη παρουσία και συνεντεύξεις της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στα ΜΜΕ (περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας) προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τα Ιόνια Νησιά, τα πλεονεκτήματά τους και την ετοιμότητά τους για την τουριστική σεζόν.

Συγκεκριμένα η διαφημιστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έγινε τόσο σε έντυπα (ειδικός Τύπος, εφημερίδες, περιοδικά, πανελλαδικές και περιφερειακές εκδόσεις), όσο και σε digital μέσα (ιστοσελίδες, εφαρμογές για smartphones & tablets), αλλά και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Αναλυτικότερα:

Το συνολικό κόστος για τη διαφημιστική προώθηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στα περιφερειακά, πανελλαδικά, αλλά και εξειδικευμένα ΜΜΕ, ανήλθε σε περισσότερα από 40.000€.

Επιπρόσθετα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχεδιάζεται να προβληθεί σε 62 φωτιζόμενα διαφημιστικά πλαίσια σε 17 σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, με συνολικό κόστος 14.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Διαφημιστική προβολή της Π.Ι.Ν. υπήρξε και στο επίσημο περιοδικό της Fraport Greece, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία, με συνολικό κόστος 9.920€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με τη διάρκεια της διαφημιστικής καμπάνιας να είναι 6 μήνες. Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προετοιμάζει και συμφωνίες προβολής σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες.

Παράλληλα τα Ιόνια Νησιά συμμετείχαν στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε ψηφιακό περιβάλλον (virtual) λόγω της πανδημίας του Covid19, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται και για τις εκθέσεις με φυσική παρουσία, που φαίνεται ότι «ανοίγουν», με ανανεωμένο υλικό προβολής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έλαβε μέρος σε virtual εκθέσεις, με τη συμμετοχή της να στέφεται με ιδιαίτερη επιτυχία. Πρόκειται για την «ITB Berlin» (9-12 Μαρτίου στη Γερμανία), την «Ferienmesse» (7-9 Μαΐου στην Αυστρία), την «Vakantiebeurs» (4-5 Ιουνίου στην Ολλανδία) και το «Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών» (4-6 Ιονίου στο Ψηφιακό Εκθεσιακό-Συνεδριακό Κέντρο Mact Expo Center), με συνολικό κόστος 15.100 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετάσχει στις παρακάτω εκθέσεις:

«IFTM – TOP RESA ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» (5-8 Οκτωβρίου στο Παρίσι), «World Travel Market» (1-3 Νοεμβρίου στο Λονδίνο), «Philoxenia» (12-14 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη) και «Athens International Tourism Expo» (25-27 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με φυσική παρουσία), με ανανεωμένο έντυπο και ηλεκτρονικό (digital) υλικό.

Παράλληλα, έχει παραληφθεί ήδη και είναι έτοιμο προς διανομή το νέο έντυπο υλικό προβολής του τουριστικού προϊόντος της Π.Ι.Ν., το οποίο είναι ξεχωριστό για κάθε Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε. Κέρκυρας, Π.Ε. Λευκάδας, Π.Ε. Κεφαλονιάς και Π.Ε. Ζακύνθου) με στόχο να προβάλει με πλούσιο, στοχευμένο, υλικό, αλλά και τα νέα επικοινωνιακά μηνύματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Βασίζεται σε μια ενιαία εικαστική αισθητική και branding και αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά, τόσο της Περιφέρειας στο σύνολό της, όσο και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Το υλικό αυτό θα διανεμηθεί στις τουριστικές εκθέσεις, στα γραφείο του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό, σε εκθέσεις εσωτερικού και άλλα επιλεγμένα σημεία.

 

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: 17.000 ευρώ για την σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (απόφαση)
Επόμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Προχωράει σε πρόσληψη 9 ατόμων-Οι ειδικότητες και τα δικαιολογητικά (προκήρυξη)