Ως Δήμαρχος Ιθάκης χαιρετίζω την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την χρηματοδότηση της μελέτης και έγινε επίσημα η αρχή για το Ψηφιακό Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης.
Ένας μεγάλος στόχος της Δημοτικής Αρχής που θα υλοποιηθεί άμεσα.
Διονύσης Στανίτσας
Δήμαρχος Ιθάκης
Ακολουθεί δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού
Στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της μελέτης και έγινε επίσημα η αρχή για το Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ψηφιακό μουσείο με θέμα την Οδύσσεια που θα στεγαστεί στο κτήριο του Δήμου Ιθάκης -ειρηνοδικείο, στην παραλία του Βαθύ.
Όταν ολοκληρωθεί το μουσείο ο επισκέπτης μέσα από τρισδιάστατες απεικονίσεις θα μπορεί να νιώσει ότι η Οδυσσεια εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του και να βιώσει μια αξέχαστη εμπειρία η οποία θα τον μετατρέψει σε ένα άριστο πρεσβευτή του μεγαλείου του Οδυσσέα και της Ιθακης.
Η σύγχρονη τουριστική βιομηχανία δεν βασίζεται πλέον στο Ήλιος και Θάλασσα αλλα σε προορισμούς που δίνουν την δυνατότητα της εμπειρίας ( experience).
Η ΙΘΑΚΗ πολύ σύντομα θα μπορεί να μπει στο χάρτη των προορισμών που προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες, μια θέση που δικαιωματικά της αξίζει !
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Σταύρος Τραυλός
Προηγούμενο άρθροΝίκη Κεραμέως: Οι 8 αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση
Επόμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Η Τράπεζα Αίματος είναι πια γεγονός.