Περιοδεία Α. Μπαλου στην Κεφαλονια-Τι είπε για Γηροκομείο, Απόπλου, Νοσοκομειο

Περιοδεία  πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη η υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Το πρωί της Τρίτης 12/03 με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αργοστολίου Γιάννη Κουρούκλη  επισκέφθηκαν  τους εργαζόμενους του Δήμου Κεφαλονιάς που στεγάζονται στο «Ξενία», τη Διαδημοτική, τον Απόπλου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ. Ν. Κεφαλληνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, που στεγάζεται «προσωρινά» σε κτίριο της Μονής του Αγίου Ανδρέα. Το απόγευμα περιόδευσε στα Φαρακλάτα και τα Διλινάτα όπου συζήτησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα χωριά .

Γενική διαπίστωση για όλους τους χώρους των παραπάνω υπηρεσιών, είναι η υποστελέχωση και  η υποχρηματοδότηση, που με τη σειρά τους οδηγούν σε μια σειρά άλλα προβλήματα (εντατικοποίηση, αδυναμία εξυπηρέτησης του κοινού κλπ). Οι απαράδεκτοι χώροι στέγασης των δημοτικών υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές π.χ. «Ξενία» καθώς και τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης Ιατρικού , νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού στο ΓΝ.Ν.Κ που προστίθενται στα προβλήματα των κτιριακών υποδομών του, (είτε προϋπήρχαν είτε πολλαπλασιάστηκαν μετά τους σεισμούς του 2014), είναι ενδεικτικά. Όλα τα παραπάνω προβλήματα, δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί στο ελάχιστο, παρότι αρκετό διάστημα τώρα το λαϊκό κίνημα και η ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ τα έχουν θέσει κατ΄επανάληψη στους αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς.

Ειδικά για το νέο Δημοτικό Γηροκομείο  όπου το νέο κτήριο με 140 κλίνες, με πτέρυγα για τροφίμους με Αλτσχάιμερ κ.ά., είναι κατά 98% έτοιμο, η μετεγκατάσταση δεν ξεκινάει γιατί δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να στελεχώσει τη νέα δομή που θα προκύψει από αυτή τη μετακίνηση, ενώ δεν προβλέπονται μόνιμες προσλήψεις, αλλά μόνο δίμηνες συμβάσεις ή εργαζόμενοι από κοινωφελή προγράμματα!!!

Για την δομή του «Απόπλου», του κέντρου πρόληψης της  χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, η σημερινή δημοτική αρχή ( ΝΔ ) στον Δήμο Κεφαλονιάς, αποδεικνύοντας στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την πρόληψη από την χρήση εξαρτησιογόνων  ουσιών,  δεν εμφανίζεται ούτε καν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και δεν παρέχει καμία υλική στήριξη και χρηματοδότηση στην ανωτέρω δομή. Η απουσία επίσης ψυχίατρου από το ΓΝ.Ν. Κεφαλονιάς, δυσχεραίνει την τεράστια προσπάθεια του προσωπικού του ‘’Απόπλου’’για ολοκληρωμένη θεραπεία.

Η παραπάνω κατάσταση, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι, κάθε τοπικό πρόβλημα που βασανίζει το λαό, είναι έκφραση της κεντρικής αντιλαϊκής  πολιτικής. Επιβεβαιώνει επίσης, ότι όλες οι βασικές λαϊκές ανάγκες όχι μονάχα είναι η τελευταία έγνοια των κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων (περιφερειαρχών  και δημάρχων) που στηρίζουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των λίγων, αλλά είναι και  τελευταίες στη λίστα των μεγάλων χρηματοδοτικών πακέτων. Ο λαός μπορεί και πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελιξεις.   Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει. Να ενισχύσει τη ‘’Λαική Συσπείρωση’’ . Να έχει έναν φίλο και σύμμαχο την επόμενη μέρα . Σε αυτήν τη μάχη νικητής να αναδειχθεί ο λαός.