Στις άσκοπες μετακινήσεις συμπεριέλαβε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 τα μεσάνυχτα έως έξι το πρωί. Συγκεκριμένα, απαντώντας σχετικά με τις μετακινήσεις κατά τις νυχτερινές ώρες ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για τις βραδινές ώρες.  Από εκεί και πέρα η σύσταση που υπάρχει είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τους υπουργούς την περασμένη Τρίτη, θα υπάρχει χρονικός περιορισμός καθώς στις κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Να σημειωθεί ότι, όπως τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς:

«Πρώτη γραμμή. Τηρούμε τους κανόνες ατομικής προστασίας, υγιεινής αλλά και ευθύνης. Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε, είτε όπου είναι απαραίτητο, είτε όπου αυτό συνιστάται.

Δεύτερη γραμμή. Τηρούμε τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής. Δεν μετακινούμαστε άσκοπα και χωρίς λόγο. Δεν φεύγουμε εκτός του νομού και των ορίων που επιτρέπεται. Δεν συγχρωτιζόμαστε με παρέες και φίλους πλέον των 10 ατόμων.

Ας θυμόμαστε όλοι ότι αυτοί οι κανόνες είναι τα δικά μας όπλα σε αυτή τη μάχη. Η τήρησή τους θα κρίνει την πορεία της και την έκβαση του πολέμου. Έναν πόλεμο που επιβάλλεται να κερδίσουμε.

Ενόψει, λοιπόν, της αυριανής νέας περιόδου θέλω ξανά να υπενθυμίσω χρηστικές επισημάνσεις για αποφυγή παρανοήσεων. Η μάσκα ή το κάλυμμα προσώπου είναι υποχρεωτικό για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγωνιστικά κέντρα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ταξί, για τους εργαζομένους που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, για τους εργαζομένους σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, για τους εργαζομένους σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΔρομολογούνται μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Αυτά είναι τα 6 έργα του 1.000.000 ευρώ-Ένα στο Αργοστόλι-1 στον Πόρο-2 στον Κατελειό & 2 στη Σκάλα (Αναλυτική περιγραφή-ποσά-απόφαση)