Πέτσας: Ίσως ανοίξουν σχολεία και κάποια καταστήματα από αρχές Μαΐου

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ , αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλά σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών , Τρίτη 30 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και είπε ότι η πλειοψηφία των πολιτών άκουσε τις συμβουλές των ειδικών και έμειναν σπίτι.

Ο κ. Πέτσας, ωστόσο, καυτηρίασε τις εικόνες συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ για τα ψώνια του Πάσχα, αλλά και για την παραλαβή δεμάτων από τα ΚΤΕΛ.

Αναφορικά με τις εκκλησίες είπε ότι έχουν προβλεφτεί ενισχυμένα πρόστιμα και αυστηρή επιτήρηση ώστε οι λίγοι να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών.

Όπως είπε, αν υπάρχουν λίγοι που θα θελήσουν να φύγουν το Πάσχα, θα υπάρχει διπλασιασμός του προστίμου, αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης και επιστροφή του οχήματος στο τόπο εκκίνησης, παραπέμποντας ουσιαστικά στις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτή τη στιγμή το πρόστιμο είναι 300 ευρώ, ενώ με τον διπλασιασμό θα φθάνει τα 600 ευρώ.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας ΙΧ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Αναφερόμενος στο σχέδιο άρσης περιορισμών, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και κάποια καταστήματα πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών που παρακολουθούν την πανδημία, επισημαίνοντας όμως ότι η οποία επαναφορά θα είναι μακρόσυρτη και αργή.

Επιπλέον, ανέφερε πως αν δεν υπάρξει πισωγύρισμα από τις αρχές Μαΐου, θα υπάρχει σταδιακή άρση των περιορισμών.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, ο κ. Πέτσας είπε ότι ειδικά αυτήν την περίοδο κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις και ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά ύφεσης και το 2021 μια χρονιά ανάπτυξης.

Πηγή: aftodioikisi.gr