Ακόμη και εντός της ημέρας, αναμένεται ρύθμιση από την κυβέρνηση για την περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων

Μετά τις εικόνες πολλών συνωστισμένων σε beach bar της Μυκόνου, η κυβέρνηση ετοιμάζει άμεσο λουκέτο σε όποιες επιχειρήσεις παραβιάζουν τους κανόνες που έχουν θεσπίσει τα αρμόδια υπουργεία, για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας.

Όπως μετέδωσε το δελτίο του OPEN TV, μπορεί στο παραλιακό μαγαζί της Μυκόνου να επιδόθηκε μεγάλο πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ, ωστόσο αυτό παραμένει ανοιχτό, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι μετά την επίδοση προστίμου, η επιχείρηση μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί για πέντε ημέρες, προκειμένου να προβεί σε ένσταση, εφόσον το επιθυμεί.

Αυτή είναι μια ρύθμιση που η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει ακόμη και εντός της ημέρας, Τρίτη 9/6, με ΦΕΚ στο οποίο θα προβλέπεται ότι το «λουκέτο» θα είναι άμεσο, με τον επιχειρηματία να διατηρεί το δικαίωμα άσκησης ένστασης επί της απόφασης. Το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται συνολικά στην αυστηροποίηση των μέτρων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση από την πλευρά των καταστηματαρχών.

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εντατικοποίηση ελέγχων και λήψη πρόσθετων μέτρων

Εντατικοποίηση των ελέγχων και λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο όπου χρειαστεί, με αφορμή τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, αποφασίστηκε την Τρίτη 9/6 σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα, όπου εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Προς τούτο αποφασίστηκε να υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο.

Συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο για τεστ και νησιά

Μετά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας περί των 97 νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 4 ημέρες, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προδιαθέτουν για την πιθανότητα νέου γύρου περιοριστικών μέτρων τα επόμενα 24ωρα εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Τα ίδια πρόσωπα  διαμηνύουν πως το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να εξουσιοδοτήσει τον υφυπουργό Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, είτε να προχωρήσει σε επιβολή lockdown σε επίπεδο δήμου ή ακόμη και σε επίπεδο Νομού, εφόσον κριθεί κάτι τέτοιο αναγκαίο, είτε να ενεργοποιήσει απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια, που παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κατά το πρότυπο της δράσης, που ανελήφθη στην περίπτωση της πτήσης από την Ντόχα του Κατάρ. Εξάλλου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών έχουν μπει δύο αεροδρόμια συγκεκριμένης χώρας της Βορείου Ευρώπης, από όπου προέρχονται αρκετά κρούσματα.

Πέτσας: «Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε»

Το στίγμα έδωσε κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Ας μη χαλαρώσουμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», τόνισε. «Έναν μήνα μετά την άρση του lockdown η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει καλήΔε μας εφησυχάζει όμωςΔεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Στρέφουμε την προσοχή μας με την ίδια ένταση τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω.

Στο εσωτερικό εκμεταλλευτήκαμε αυτό το χρονικό διάστημα για να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ για τον κορονοϊό. Ήδη τα τεστ έχουν ξεπεράσει τις 226.000 μέχρι σήμερα. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο όπως στην περιοχή της Ξάνθης όπου τις τελευταίες μέρες έγιναν 3.013 τεστ και από αυτά τα τεστ ανιχνεύθηκαν 29 κρούσματα από τα οποία τα περισσότερα ήταν χωρίς συμπτώματα.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΜάκης Φόρτες: «Η έδρα του ΦΟΣΔΑ στην Κεφαλονιά δεν μας προσφέρει τίποτα – Ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρχει κεφαλονίτης στο ΔΣ του φορέα»
Επόμενο άρθροΜπατιστάτος: Σαφώς και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει de facto και τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου στη βάση της απαντητικής επιστολής του κ. Μάκη Φόρτε και μέχρι σήμερα έχει δικαιωθεί απολύτως