Γιατί το lockdown στην Αττική έρχεται πιο νωρίς από τις 6 το πρωί του Σαββάτου που ξεκινά σε όλη τη χώρα

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την εφαρμογή του lockdown στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα που το συνοδεύουν σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα από την πανδημία κορονοϊού. Με το νέο lockdown θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, αλλά στην Αττική το lockdown θα έρθει πιο νωρίς.

Στην Αθήνα, ήδη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 5 το πρωί του Σαββάτου. Απομένει δηλαδή πρακτικά μόλις μία ώρα μεταξύ 5 και 6 τα ξημερώματα, που δεν θα ζουν οι πολίτες της Αττικής με lockdown. Τυπικά, γιατί πρακτικά το lockdown ουσιαστικά ξεκινά λίγο μετά τα μεσάνυχτα απόψε και σε λίγες ώρες ισχύουν οι νέοι κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι για τις μετακινήσεις θα ισχύουν τα sms στο 13033, χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη, αλλιώς έντυπο μετακίνησης εργαζομένου αλλά και βεβαίωση από το forma.gov.gr καθ’ όλη την περίοδο του lockdown για τον κορονοϊό. Η βεβαίωση εργοδότη, δηλαδή το έντυπο μετακίνησης εργαζόμενου, μπορεί να βγει με δύο τρόπους μέσα από την Εργάνη ή μέσα από το forma.gov.gr.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, το ψάρεμα και το κυνήγι δεν βρίσκονται μέσα στους έξι κωδικούς για την μετακίνηση των πολιτών και απαγορεύονται κατά τη διάρκεια του lockdown.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθρο«Μας παίρνει στο βυθό, SOS»: Το λάθος που μετέτρεψε το ελληνικό πλοίο- κόσμημα σε υγρό τάφο 128 ψυχών
Επόμενο άρθροLockdown: Οι 5 περιοχές πού «έβγαλαν» 31,5% θετικούς τα rapid test