Πλήθος πιστών στην Πεσσάδα για την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης – Παρουσία του Δημάρχου Αργοστολίου (εικόνες)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 15 Μαρτίου 2026, η Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης στην Ιερά Μονή Εσταυρωμένου στην Πεσσάδα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αντιδήμαρχος Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κωνσταντάτος, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεσσάδας Αντώνης Χαρτουλιάρης.

Η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Εσταυρωμένου

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Αποστολάτος, με τους πιστούς να συμμετέχουν με ευλάβεια στον εορτασμό μιας από τις σημαντικές Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, με τους παρευρισκόμενους να τιμούν τον Τίμιο Σταυρό, σε μια ημέρα με ιδιαίτερη πνευματική σημασία για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τι συμβολίζει η Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης

Η Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης είναι αφιερωμένη στον Τίμιο Σταυρό και εορτάζεται κάθε χρόνο 28 ημέρες πριν από το Πάσχα, στο μέσο της Μεγάλης Σαρακοστής.

Η ημέρα αυτή αποτελεί πνευματική ενίσχυση για τους πιστούς, υπενθυμίζοντας τη δύναμη της πίστης και την πορεία προς τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Χρόνια Πολλά σε όλους!