Ποια έξοδο; Πάσχα με SMS 6 για μετακίνηση και νέο ωράριο κυκλοφορίας

Φρένο στην απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού το Πάσχα βάζει η κυβέρνηση

Μέσα στην εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις, έχοντας στα χέρια τους και κρίσιμα για τις αποφάσεις τους, επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Όλες οι αποφάσεις που αφορούν στο Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν ως την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προτάσεων που συζητούν οι Επιστήμονες είναι το Πάσχα να εφαρμοστούν μέτρα τύπου Χριστουγέννων. Να υπάρχει δηλαδή μία… μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Να επιτραπεί να γιορτάσουμε στα σπίτια μία ακόμη οικογένεια ή λίγοι φίλοι.

Η μετακίνηση να γίνεται με τον κωδικό 6 στο SMS 13033 και τις ημέρες των γιορτών να υπάρξει χρονική επέκταση της ελεύθερης κυκλοφορίας μετά τις 21:00 πιθανά μέχρι τις 23.00, καθώς και οι ιερές ακολουθίες τις ημέρες εκείνες ολοκληρώνονται αργά το βράδυ.

Τίποτα όμως δεν έχει κλειδώσει και αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα με τον κορονοϊό να σαρώνει τη χώρα και τους νεκρούς να αγγίζουν τους 100 κάθε μέρα.

Πηγή: aftodioikisi.gr