Στο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται να έχει καταλήξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αποκάλυψε μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Open TV.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιθυμούσε, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, τη θέση του «τσάρου» της οικονομίας να αναλάβει κάποιο εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο. Αλλα και στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε, θα επιλέξει πολιτικό πρόσωπο που θα στελεχώνεται από αρκετούς συμβούλους. Αλλωστε, όπως είπε μιλώντας στο Open TV φτιάχνοντας ένα πιο ευέλικτο και ολιγομελές υπουργικό σχήμα, θα καταργήσει τις θέσεις των αναπληρωτών υπουργών. Ωστόσο, αναμένεται να τοποθετήσει έναν αναπληρωτή στο υπουργείο Οικονομικών και αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Οσον αφορά τους τεχνοκράτες υποψηφίους για την θέση του υπουργού Οικονομικών, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν αυτή προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, «παίζουν» σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, τα ακόλουθα ονόματα:

Πάνος Τσακλόγλου: Πρόκειται για τον καθηγητή διεθνών ευρωπαϊκών και οικονομικών σπουδών. Ο κ. Τσακλόγλου είναι πρώην σύμβουλος δύο πρώην πρωθυπουργών. Του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές έχει πολλές πιθανότητες να είναι αυτός που θα αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Μάλιστα έχει εκφραστεί θετικά για τα μέτρα που θέλει να πάρει και τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει η ΝΔ.

Τάκης Αράπογλου: Πρόκειται για τον πρόεδρο της τράπεζας Κύπρου. Ωστόσο στην περίπτωσή του υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την ανάληψη των καθηκόντων του καθώς μόλις χθες ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Νίκος Καραμούζης: Λίγες πιθανότητες έχει και ο πρώην πρόεδρος της Eurobank

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr