Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε θανατηφόρα αεροπορική επιδρομή σε βάση που χρησιμοποιεί και το ΝΑΤΟ

Το κέντρο χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων και η επίθεση έρχεται μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο Λβιβ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία. Ο τοπικός κυβερνήτης ισχυρίζεται ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 ρουκέτες στο στρατιωτικό κέντρο Γιαβορίβ. Ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας είπε επίσης ότι ξένο στρατιωτικό προσωπικό είχε έδρα στο στρατιωτικό κέντρο Γιαβορίβ και όχι μόνο εκείνοι από την Ουκρανία.

Το κέντρο χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων και η επίθεση έρχεται μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού των δυτικών που βοηθούν την Ουκρανία παρέχοντάς της στρατιωτικό υλικό. Σε απόσταση μόλις 15 μιλίων από τα πολωνικά σύνορα – και επομένως από το έδαφος του ΝΑΤΟ – φαίνεται να είναι η πιο δυτική επίθεση από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν από την έναρξη της εισβολής, γεγονός που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας που συνεχίζονται για 18η ημέρα.

Δείτε βίντεο εδώ

Μόλις χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε ότι οι δυτικές αυτοκινητοπομπές όπλων προς την Ουκρανία αποτελούν «νόμιμο στρατιωτικό στόχο».

Ασθενοφόρα κατευθύνονται στην περιοχή

Το Reuters αναφέρει ότι ένας μάρτυρας είδε σχεδόν 20 ασθενοφόρα να κατευθύνονται προς την περιοχή με τις σειρήνες τους να ηχούν με κατεύθυνση το Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα. Την είδηση επιβεβαίωσαν τοπικοί αξιωματούχοι τονίζοντας πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή. Πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου.

Πηγή: reader.gr