Πολιτικός αναβρασμός για τη δήλωση Μητσοτάκη περί «θυσίας» των παιδιών στα Τέμπη – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πλατεία Κασταλίας, στο Μαρούσι όπου συνομίλησε για πρώτη φορά με τους πολίτες μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Η δήλωσή τους αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου να σχολιάζει αιχμηρά πως ο πρωθυπουργός «δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός «έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας «θυσία» τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας».

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε «γραμμή Πορτοσάλτε» και προσθέτει πως «δεν ήταν θυσία, ήταν δολοφονία».

Η δήλωση Τσαπανίδου

«Η αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε “θυσία των παιδιών στα Τέμπη” για την τραγωδία, επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά 4 χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του», υπογραμμίζει συγκεκριμένα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει επιπλέον πως «η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι “θυσία”, αλλά έγκλημα» και επισημαίνει ότι «αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο».

Η δήλωση Μητσοτάκη

Στην πλατεία Κασταλίας, στο Μαρούσι, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (18/3) ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνομίλησε με τον κόσμο, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την τραγωδία των Τεμπών.

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ. Και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», τόνισε στην ομιλία του και σημείωσε πως «είναι μια αποστολή την οποία πρέπει να αναλάβουμε. Να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα μιας Ελλάδας που έρχεται από το παρελθόν, μιας Ελλάδας η οποία μας πληγώνει, μιας Ελλάδας η οποία δεν μας εκφράζει, μιας Ελλάδας η οποία δεν αξίζει στη νέα γενιά».

«Από το 2019 έχω πάρει την ισχυρή εντολή αυτή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξω. Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό το δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», συνέχισε, ενώ έκανε και έναν απολογισμό για το κυβερνητικό έργο:

«Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα, το 2019, παραλάβαμε μια χώρα η οποία ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα η ανεργία ήταν στο 17% και σήμερα είναι στο 11% και βαίνει μειούμενη.

Να θυμίσουμε ότι παραλάβαμε μία κοινωνία υπερφορολογημένη, μία μεσαία τάξη τσακισμένη και κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και μειώσαμε τους φόρους και τις εισφορές για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες», είπε.

πηγή: ethnos.gr