Πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν: Προσέξατε κάτι ιδιαίτερο στην συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη; (Pics)

Το πολιτικό ζήτημα της ημέρας- πέραν, φυσικά, των όσων συμβαίνουν σε επίπεδο διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία- δεν ήταν άλλο από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η χρονική συγκυρία ήταν άκρως σημαντική, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στα πέριξ του Κιέβου και η στάση Ελλάδας και Τουρκίας είναι, εξυπακούεται, στο μικροσκόπιο. Πέραν τούτου, όμως, υπάρχει και το… αιώνιο ζήτημα του Αιγαίου, εκεί που προκλητικότητα των γειτόνων μας τα τελευταία χρόνια έχει χτυπήσει κόκκινο.

Τελικά, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται και από τις δύο πλευρές, το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστο ανάμεσα στους δύο ηγέτες των χωρών, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως η τουρκική προεδρία εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση (πράγμα πολύ σπάνιο που δεν έχει γίνει καμία από τις τελευταίες φορές), με το «έγιναν βήματα προόδου και διαπιστώθηκε κοινό έδαφος για συζητήσεις» ν’ αποτελεί την κοινή «κατακλείδα».

«Ελπίζω ότι συμφωνήσαμε ότι αντιμετωπίζουμε τόσες προκλήσεις ως ανθρωπότητα αλλά και ως δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αυτή την εποχή, που είναι πιο σημαντικό να εστιάζουμε σε αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο σε αυτά που μας χωρίζουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίον επισκέφτηκε μετά τον κ. Ερντογάν.

Η χαλαρή διάθεση των δύο ηγετών φάνηκε από την αρχή και ήταν σαφές από τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας:

Πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν: Προσέξατε κάτι ιδιαίτερο στην σημερινή συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη; (Pics)

Πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν: Προσέξατε κάτι ιδιαίτερο στην σημερινή συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη; (Pics)

Πολλοί τις είδαν, λίγοι όμως στάθηκαν στο (άκρως σημειολογικό) γεγονός πως ουδείς εκ των Μητσοτάκη-Ερντογάν φορούσε γραβάτα- και οι δύο είχαν «απλό», για την περίσταση, ντύσιμο, δείχνοντας πως διάκεινται θετικά ο ένας προς τον άλλον.

Προσοχή: δε μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ουδέποτε φορούσε γραβάτα (μ’ εξαίρεση μία, πασίγνωστη φορά), αλλά για δύο πολιτικούς που σπάνια την αποχωρίζονται.

«Ψιλά γράμματα», θα πει κανείς, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι…

Πηγή: instanews.gr