Ενημέρωση προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία παρείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρος Τραυλός για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, ιδιαίτερα στον Δήμο Σάμης, αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες που μεταφέρθηκαν από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ με ειδικό πλοίο στον λιμένα Σάμης με σκοπό να τοποθετηθούν στο Αιολικό Πάρκο στη θέση “Ξερακιάς” της κοινότητας Διλινάτων του Δήμου Αργοστολίου.

Αναφέρθηκαν στην κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων με στόχο να μην γίνει η εκφόρτωση των ανεμογεννητριών και ιδιαίτερα στην δυσπιστία των κατοίκων και την ανησυχία τους για τον ρόλο των ανεμογεννητριών στην πρόκληση πλημμυρών στις ευαίσθητες περιοχές

Η Περιφερειάρχης ζήτησε να δοθεί χρόνος στην επικοινωνία, συζήτηση και αλληλοενημέρωση με τις Αρχές και τους κατοίκους αναφορικά με τις ανάγκες της περιοχής για σοβαρή αντιπλημμυρική οχύρωση, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψην από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, όπως και για τις προτάσεις της εν λόγω Εταιρείας.

Η παραγωγή “πράσινης ενέργειας” στην Κεφαλονιά αποτελεί μια πρωτοπορία και έχει ανταποδοτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Η μελέτη, όμως, των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Κεφαλονιά, κυρίως, σε συγκεκριμένες περιοχές, σε σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία και με τις προβλέψεις που επιβάλλεται να τηρηθούν από όλα τα επίπεδα, κεντρικό και τοπικό, τοσο στο μελετητικό, όσο και στο αδειοδοτικό και κατασκευαστικό πλαίσιο της τοποθετησης πρέπει να εξεταστούν.

Για το λόγο αυτό ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία, αλλά και εντάσσουμε το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24 Οκτωβρίου” δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθροΠως έχει η κατάσταση στην Άσσο; Επανήλθε η υδροδότηση στο 50%-Σταμάτησε η δωρεάν σίτιση από τον Δήμο-Καλούν τον Δήμαρχο Μάκη Μονιά να αναλάβει τις ευθύνες του (ηχητικό)
Επόμενο άρθροΗ Κεφαλονίτισσα Καίτη Γαρμπή δημιουργεί ένα νέο πρότυπο καλλιτέχνη και γίνεται case study