Επιστολή προέδρου κοινότητας πόρου Κεφαλονιάς κ. Γαλιατσάτου προς την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, στην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα στον αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό και στον έφορο αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γρηγόριο Γρηγορακάκη.

Σας ενημερώνουμε για την απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου πόρου Κεφαλονιάς για την προστασίας και ανάδειξη του Μυκηναϊκού θολωτού τάφου Τζαννάτων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διαρρεύσει η ασφαλής πληροφορία ότι ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κύριος Γρηγορακάκης απέστειλε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τεχνικό δελτίο που αφορά τον θολωτό Μυκηναϊκό τάφο των Τζαννάτων στο οποίο δεν έχει συμπεριλάβει την κατασκευή του νέου στεγάστρου (Θόλου) για την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου έτσι όπως προβλέπεται στην εγκριμένη μελέτη του ΚΑΣ και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί, αλλά προτείνει την επισκευή και την διατήρηση του υπάρχοντος στεγάστρου το οποίο είναι εντελώς ακατάλληλο για την προστασία του μνημείου και την ανάδειξή του.
Εάν αυτό είναι όντως αληθές θέλουμε να σας δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτό από την τοπική κοινωνία και τους φορείς του τόπου μας.
Η ευθύνη για την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας αφορά κάθε δημόσια προς τούτο υπηρεσία, αλλά πρωτίστως βαραίνει όλους εμάς τους πολίτες αυτού του νησιού και ιδιαιτέρως στους φορείς και στους πολίτες στην περιοχή στην οποία ανήκουν. Υπό αυτήν την έννοια θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα παραιτηθούμε της ευθύνης που έχουμε αναλάβει ως τοπικό Συμβούλιο για τα θέματα αυτά, πόσο μάλλον όταν διαπιστώνουμε ότι βάλλονται με τρόπο που μας προσβάλει και μας απαξιώνει.
Σας Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν όντος έχει φύγει τεχνικό δελτίο προς την περιφέρεια που δεν συμπεριλαμβάνει την κατασκευή της νέας θόλου παρά τις δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις που είχαμε για να κινηθούμε ανάλογα, Θέλοντας να πιστεύουμε πως θα σταθείτε συμπαραστάτες μας στον αγώνα που δίνουμε και δεν θα ψηφίσετε ή θα εγκρίνετε μια πρόταση που καταδικάζει το μνημείο και την περιοχή μας.
. Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος κοινότητας πόρου .

Οδυσσέας Γαλιατσάτος

Προηγούμενο άρθρο«Μην μας εγκαταλείπετε, δεν μεταδίδουμε τον κορονοϊό»… λένε οι σκύλοι και οι γάτες στο Κάιρο
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού -Τι ισχύει για τα καταστήματα τις Κυριακές