ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΜΒΡΙΟΥ 2021

Το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό της 3-4 Μαρτίου 2021 και κατεδαφίστηκε.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 μόλις 6 μήνες  μετά τον σεισμό τα παιδιά είναι μέσα σε ένα νέο απολύτως ασφαλές και βιοκλιματικό σχολείο ενεργειακής κλάσης Α

ΠΕΤΡΙΤΣΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το σχολικό συγκρότημα μετά τους σεισμούς του 2014 εκκενώθηκε λόγω ζημιών για να επισκευασθεί.

Σήμερα  σχεδόν ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ  μετά  τους σεισμούς, τα παιδιά του Λυκείου Ληξουρίου  παραμένουν   στα conteiner και το κτιριακό συγκρότημα δεν είναι ακόμη έτοιμο να λειτουργήσει.

Ο Δήμαρχος  του Δήμου  Τυρνάβου, όπου διοικητικά ανήκει το χωριό Δαμάσι, απλά και λιτά δήλωσε την συγκίνηση του  που παραδόθηκε το σχολείο στα παιδιά τόσο σύντομα.

Ο Δήμαρχος  Ληξουρίου κ Κατσιβέλης με δελτίο τύπου μετά  την παραλαβή των εργασιών επισκευής και χωρίς τα κτίρια  να είναι πλήρως λειτουργικά δήλωσε :

«Με καθημερινή σκληρή δουλεία επιμονή προσήλωση στο στόχο και κυρίως με συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πετυχαίνουμε τους στόχους προς όφελος της κοινωνίας».

Δυστυχώς  για τον τόπο οι  βερμπαλισμοί του κ. Κατσιβέλη  δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός  ότι  «Ο Δήμαρχος είναι γυμνός» όπως θα πουν τα παιδιά του Γυμνασίου και  Λυκείου παραφράζοντας τον τίτλο του γνωστού παραμυθιού  του Hans Christian Andersen.

«Πώς να κρυφτείς απ τα παιδιά τα ξέρουν όλα» κ Δήμαρχε

Ληξούρι 16  Σεπτεμβρίου 2021

Βασίλης  Γρ.  Ρουχωτάς

Ως επικεφαλής της παράταξης

 

 

Προηγούμενο άρθροΙθάκη: Πρόοδος & Οδυσσέας δεν θα συμμετάσχουν φέτος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚΙ-Ποιος είναι ο λόγος
Επόμενο άρθροΈφυγαν από τη ζωή: Ο Αναστάσιος Λιοσάτος, ο Σταύρος Φιλιππάτος & η Σπυριδούλα Γιαννάκη-Γιακουμάτου