Πώς θα είναι φέτος τα μπάνια στη Μεσόγειο – Μελετάται βραχιόλι με προειδοποιητικό ήχο στην Ιταλία

Με τα αρχικά σενάρια περί δομών πλέξιγκλας στις παραλίες της Μεσογείου να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία συζητούν διαφορετικούς κανονισμούς αυτό το καλοκαίρι για τα μπάνια, με στόχο την ασφάλεια των λουομενων στις ακτές τους που σταδιακά ανοίγουν.Όπως μεταδίδει το Spiegel, oι αποστάσεις στις παραλίες θα είναι φέτος το ζητούμενο για όλους, και ο πόλεμος της πετσέτας στις οργανωμένες αναμένεται να κορυφωθεί, καθώς δεδομένης της μικρότερης προσφοράς ξαπλώστρας, όλοι θα σπεύδουν για αυτές τοποθετώντας πετσέτες από νωρίς.

Ισπανία: Διαχωρισμός της παραλίας σε ζώνες
Στην Ισπανία, με 8.000 χλμ. Ακτογραμμής και 3.500 παραλίες, από τη Δευτέρα έχει επιτραπεί η κολύμβηση, όμως απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία.Οι Ισπανοί απαγορεύεται να ταξιδέψουν σε άλλες περιφέρειες μέχρι και τις αρχές Ιουλίου και οι διεθνείς επισκέπτες θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ωστόσο, οι οικονομίες των παραθαλάσσιων περιοχών, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την επισκεψιμότητα των παραλιών τους (σε μερικές παραθαλάσσιες πόλεις, οι μισές θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τον τουρισμό) κάνουν επιτακτικό το σταδιακό άνοιγμα των παραλιών όσο το δυνατόν συντομότερα, τουλάχιστον για τον εσωτερικό τουρισμό.Το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται πρωτόκολλο ασφαλείας για τις παραλίες και μελετάται να παραμείνουν κλειστά τα ντουζ και οι τουαλέτες. Στην Lloret de Mar μελετάται να δημιουργηθούν 3 ζώνες, για οικογένειες, άτομα μεγάλης ηλικίας και ενήλικες χωρίς παιδιά, οι οποίοι θα κάνουν ηλιοθεραπεία μακριά η μία ομάδα από την άλλη. Σε άλλες παραλίες εξετάζεται ο διαχωρισμός τους με απόσταση 4,4 μέτρων μεταξύ κάθε ομπρέλας στην Calvià και 8 μέτρων στη βόρεια Αλκούδια.Στην Costa de Sol εξετάζεται η δυνατότητα αισθητήρες να καταγράφουν πόσο γεμάτη από κόσμο είναι η παραλία και συζητείται η δημιουργία εφαρμογής. Στόχος είναι η παραλία να μην γεμίζει από κόσμο.

Γαλλία: Το κολύμπι επιτρέπεται, η ηλιοθεραπεία όχι
Από την Τετάρτη, η Γαλλία επιτρέπει στους πολίτες της να πηγαίνουν για μπάνιο σε συγκεκριμένες παραλίες στις ακτές του Ατλαντικού. Σύντομα αναμένεται να ανοίξουν και οι παραλίες στην Côte d’Azur, στις οποίες θα επιτρέπεται το κολύμπι, το περπάτημα και τα σπορ, όπως το βόλεϋ, όμως θα απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία ή το πικνίκ. Οι δήμαρχοι σε παραθαλάσσιες περιοχές πρέπει να ζητήσουν το άνοιγμα των παραλιών από τους νομάρχες των περιφερειών. Για να έχει αυξημένες πιθανότητες να ανοίξει μια παραλία, θα πρέπει να υπάρχει κόνσεπτ που θα διασφαλίζει ότι οι Γάλλοι επισκέπτες τους θα διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις.Για τον τουρισμό, το άνοιγμα τον παραλιών δεν αποτελεί παρά ένα μικρό μόνο βήμα προς την επιτυχία καθώς καφετέριες και εστιατόρια που τροφοδοτούνται με πελάτες από τις παραλίες πρέπει να παραμείνουν κλειστά. Η απόφαση για το πότε θα ανοίξουν ξανά θα ληφθεί στις αρχές Ιουνίου όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Edouard Philippe.

Ιταλία: Ψηφιακά βραχιόλια με προειδοποιητικούς ήχους όταν παραβιάζονται οι κανόνες αποστάσεων
Την περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ανακοίνωσε το άνοιγμα των παραλιών. Έτσι, ανοίγουν οι παραλίες στην Αδριατική, στη Λιγκούρια και στις ακτές της Ρώμης ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές μέχρι το τέλος του μήνα.Οι επισκέπτες θα πρέπει να παίρνουν τις θέσεις τους στις παραλίες χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή και σε πολλές περιπτώσεις θα εφαρμόζονται χρονικά slot ώστε να μην υπάρχουν ουρές.Η απόσταση μεταξύ των ομπρελών θα πρέπει να είναι στα 4,5 μέτρα και οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων. Απαγορεύεται να ξαπλώνουν απευθείας στην άμμο με πετσέτα, καθώς και το βόλεϋ και κάθε άλλο σπορ παραλίας που προσελκύει κόσμο.Όπως οι ναυαγοσώστες θα επιτηρούν την ασφάλεια των λουόμενων στο νερό, θα υπάρχουν επιτηρητές στην παραλία οι οποίοι θα διασφαλίζουν ότι τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων και οι απαγορεύσεις. Σε ορισμένα μέρη συζητιέται ακόμη και η διανομή βραχιολιών σε όλους τους λουόμενους, τα οποία θα εκπέμπουν προειδοποιητικούς ήχους εάν οι αποστάσεις ασφαλείας παραβιάζονται. Στις ελεύθερες, μη οργανωμένες παραλίες, drone θα καταγράφουν τη συμπεριφορά των επισκεπτών.

Πηγή: tornosnews.gr