Πώς βγήκε το όνομα του Τέρενς Κουίκ -Η Κεφαλονίτισσα μητέρα και ο Αγγλος πατέρας που εξαφανίστηκε…

Ήταν σίγουρα ένα καλό διαβατήριο για τη δημοσιογραφική του καριέρα. Ένα όνομα που δεν μπορούσες να ξεχάσεις εύκολα.

Τέρενς Κουίκ. Το πραγματικό του όνομα είναι Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ (Terence Spencer Nicholas Quick).

Και το όνομά του προέρχεται από τον πατέρα του Philip Quick, που γνώρισε και παντρεύτηκε τη μητέρα του σημερινού υφυπουργού Εξωτερικών στα τέλη της δεκαετίας του 1940, αλλά γρήγορα χώρισαν.

Ο Τέρενς Κουίκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και όπως έχει αφηγηθεί, ο πατέρας τουποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τον γιο του. Από παιδί που χώρισαν οι γονείς του, είδε τον πατέρα του μόνο 3 φορές. Και η τρίτη και τελευταία λίγο πριν ο πατέρας του πεθάνει. «Με σημάδεψε πέρα από τη μητέρα μου και ο πατέρας μου. Τον αγαπούσα, ανεξάρτητα αν εκείνος από τότε που χώρισαν -όταν ήμουν έξι χρονών- με είδε στη ζωή του δυο φορές. Η τρίτη ήταν παραμονές πριν πεθάνει. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για μένα, αλλά για κάποιο λόγο τον αγαπούσα», είχε πει σε συνέντευξή του στο «Εγώ».

Πάντως όσοι τον έζησαν στα δημοσιογραφικό γραφεία πάντα θυμούνται τον Τέρενς Κουίκ να φέρνει γλυκά του Αγίου Νικολάου, αφού σε αυτό το όνομα του Αγίου αναγνώριζε τον εαυτό του.

Για ένα διάστημα είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο διάφορες θεωρίες συνωμοσίας ότι δήθεν ο Τέρενς Κουίκ έχει εβραϊκές ρίζες, που όμως δεν ισχύει. Ο ίδιος ο Τέρενς Κουίκ το έχει διαψεύσει.

«Δεν είμαι Εβραίος και ας σταματήσουν την πλάκα αυτή απο τα μπλογκς. Προσβάλλετε τη μνήμη της Κεφαλονίτισας μάνας μου και του Άγγλου πατέρα μου… και μένα που γεννήθηκα στα ιερά χώματα της Μακεδονίας. Είμαι Έλλην και χριστιανός ορθόδοξος», είχε δηλώσει.

Πηγή: Πώς βγήκε το όνομα του Τέρενς Κουίκ -Ο Αγγλος πατέρας που εξαφανίστηκε… | iefimerida.gr