Προβληματισμό προκαλούν οι πληροφορίες που μεταδίδονται από χθες το βράδυ, το ότι δηλαδή θα ξεκινήσει διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας στις 28 Αυγούστου!

Διάλογο με ποιον και γιατί; Διάλογο με την χώρα που σου παραβιάζει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα; Θα καθίσουμε δηλαδή στο ”τραπέζι” με αυτόν που διεκδικεί τα πάντα από την χώρα μας;

Όπως μεταφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, μέχρι τις 28 Αυγούστου και την απαρχή του διαλόγου, εφόσον πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, μεσολαβούν η λήξη της τουρκικής NAVTEX στις 23 Αυγούστου, ενώ στις 25-26 ψηφίζεται η ελληνο-αιγυπτιακή και ελληνο-ιταλική συμφωνία στη Βουλή, ενώ την Πέμπτη 27 Αυγούστου θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για να αποφασίσει τυχόν κυρώσεις στην Τουρκία για την προκλητική της στάση στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

Στο τραπέζι του διαλόγου τώρα, θα καθίσουν ο Παύλος Αποστολίδης από την ελληνική πλευρά και ο Τσαγατάι Ερτσιγιές από την τουρκική. Να σημειωθεί ότι και η ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά επιβεβαιώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγει ο διάλογος με την Τουρκία.

Όμηροι Βερολινού και Βρυξελλών με την ελληνική κυβέρνηση να δείχνει ότι έχει προσβληθεί από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης!  

Δεν είναι μυστικό ότι τόσο το Βερολίνο όσο και οι Βρυξέλλες ούτε που συζητούν το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία! Πιστεύουν ότι η ελληνοτουρκική κρίση θα επιλυθεί με διάλογο! Συνεπώς για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, έχουν πάρει σαφώς θέση υπέρ της Τουρκίας και πιέζουν την Ελλάδα να καθίσει και να διαπραγματευτεί την κυριαρχία της! Τόσο απλά.

Και μέσα σε όλα αυτά, Τούρκος στρατιωτικός ε.α. και σύμβουλος του Ερντογάν μας… προειδοποιεί με πόλεμο. Μόνο που ξέρει ότι οι Ελληνικές ΕΔ δεν θα εποτρέψουν κάτι τέτοιο. 

Ο Ismail Hakki Pekin, πρώην διοικητής του Τμήματος Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας είπε τα εξής:

Η σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι ένα πιθανό σενάριο. Η Ελλάδα θα χάσει. Σύμφωνα με τα σχέδιά μας, πρώτα θα στείλουμε την πολεμική μας αεροπορία κατά της Ελλάδας, μετά το ναυτικό και στο τέλος θα στείλουμε αλεξιπτωτιστές στα νησιά τους!

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλά μέρη. Λένε ότι υπάρχουν περίπου 2 χιλιάδες νησιά. Για εμάς όμως είναι μία εύκολη διαδικασία’‘, καταλήγει ο Pekin.

Προφανώς όσα λέει είναι ανόητα. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν κανένα από τα σχέδιά τους λόγω των Ελληνικών ΕΔ. Ξέρουν όμως επίσης καλά οι Τούρκοι, ότι οι Ελληνικές Κυβερνήσεις είναι έτοιμες για παραχωρήσεις.

Με αυτούς θα συνομιλήσει η Αθήνα;

Πηγή: pentapostagma.gr

Προηγούμενο άρθροΠαράτησαν μόνο του 6χρονο παιδί και εκείνο κρεμάστηκε από τα κάγκελα του μπαλκονιού
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο για όλους! Τι θα γίνει με τα σχολεία