Σε κλίμα γιορτής και με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Ομαλών, μετατρέποντας το Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής σε σημείο συνάντησης χαράς, κεφιού και αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση, γεμάτη δώρα, πλούσια κεράσματα και φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, που έδωσαν εορταστικό παλμό στη βραδιά. Το κέφι κορυφώθηκε με τη ζωντανή μουσική της ορχήστρας του Άγγελου Ανδρεάτου, η οποία ξεσήκωσε το κοινό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι αργά.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, ενώ την κοπή πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε υγεία, ευημερία και μια δημιουργική χρονιά για όλους τους κατοίκους. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Σύμβουλος Δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα Πολιτισμού, Βίκτωρας Ρουχωτάς.
Ιδιαίτερη συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχε η ευγενική συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» και του Καλλιτεχνικοχορευτικού Συλλόγου Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας», που ενίσχυσαν το πολιτιστικό αποτύπωμα της εκδήλωσης.
Η μαζική προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη δυναμική της τοπικής κοινωνίας των Ομαλών, δημιουργώντας μια ζεστή και ανθρώπινη ατμόσφαιρα, με κυρίαρχο το αίσθημα της ενότητας και της κοινής εκκίνησης για το νέο έτος.
Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και πρόοδο.



