Πύραυλος ενεργοποιήθηκε κατά λάθος από αεροπλάνο και σκότωσε πέντε ανθρώπους (συγκλονιστικό βίντεο)

Η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από λάθος την ώρα που το αεροπλάνο βρίσκονταν καθηλωμένο στο αεροδρόμιο και αφού τρύπησε ένα άδειο βυτιοφόρο κατέστρεψε ένα σπίτι

Ένα συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που μία ρουκέτα εκτοξεύεται από ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-25 που βρίσκονταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης Adji Kosseri στο Τσαντ της κεντρικής Αφρικής. Η ρουκέτα τρύπησε ένα στρατιωτικό βυτιοφόρο που μόλις είχε αδειάσει τα καύσιμα του στις δεξαμενές των αεροσκαφών και αφού κατέγραψε μία ανεξέλεγκτη πορεία έπεσε πάνω σε ένα σπίτι που βρίσκονταν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Το αποτέλεσμα ήταν οι πέντε ένοικοι του σπιτιού να βρουν ακαριαίο θάνατο και θα προκληθεί πανικός και χάος στις γύρω περιοχές. Μεταξύ των θυμάτων τα τρία ήταν παιδιά. Το σπίτι ανήκε σε υψηλόβαθμο στέλεχος της αεροπορίας της χώρας. Στο video που αναρτήθηκε στο twitter, φαίνεται ο πύραυλος να εξαπολύεται από την αεροπορική βάση Adji Kosseri και να «καρφώνεται» στο σπίτι.

Δείτε το βίντεο:

Το περιστατικό συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Απριλίου.

Δείτε το άδειο βυτιοφόρο που διαπέρασε η ρουκέτα:

 

Το σπίτι που καταστράφηκε από τη ρουκέτα βρίσκονταν στη συνοικία Farcha Garan Goso και από την άμεση επέμβαση του στρατού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες εκ των οποίων ένα μικρό κορίτσι που υπέκυψε στα τραύματα του.

Πηγή: ethnos.gr