“ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αργοστόλι, 5-11-2020
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ
Η Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί τη δεύτερη φάση της πανδημίας. Το ομολόγησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κατά το σημερινό διάγγελμά του. Αμήχανος ο κ. Μητσοτάκης, με τρεμάμενο λόγο και άγχος, που έδειχνε την ανικανότητα του να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, προσπάθησε να δικαιολογήσει την απραξία της Κυβέρνησης του. Το μοναδικό που έπραξε όπως ο ίδιος ομολόγησε, ήταν η ενίσχυση της ΜΕΘ στο “Σωτηρία” με 50 κλίνες, αποσιώπησε όμως πως αυτό έγινε μετά από πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής και με εκταμίευση ποσού από τη Βουλή των Ελλήνων. Ο Πρωθυπουργός των χειροκροτημάτων, προσπάθησε για ακόμα μία φορά να κρυφτεί πίσω από τον λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Δίχως καμία διάθεση αυτοκριτικής, δίχως καμία πρωτοβουλία για 10 ολόκληρους μήνες, παρά μόνο με ευχολόγια, ο κ. Μητσοτάκης με τη Κυβέρνησή του απογοητεύει τον Ελληνικό Λαό και αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.
Το Κίνημα Αλλαγής, από τη πρώτη στιγμή της πανδημίας μίλησε για την ανάγκη Ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την ανάγκη υποστήριξης των Δημόσιων Νοσοκομείων, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψη ιατρών – νοσηλευτών και τη δημιουργία νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Ουδέποτε εισακούστηκε από τη Κυβέρνηση. Οι προτάσεις της Φώφης Γεννηματά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής φιμώθηκαν από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. Όμως, όσο και εάν αγνόησε η Κυβέρνηση τον Λαό, σήμερα δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια της. Τα νησιά μας, δίχως πιστοποιημένα κρούσματα θα υποστούν και αυτά τις οικονομικές συνέπειες ενός γενικευμένου lockdown. Η αιτία είναι η μη αγορά – προμήθεια rapid test από τη Κυβέρνηση προκειμένου να ελέγχονται οι πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμιο).
Οφείλουμε όλοι μας να προσέξουμε, η πανδημία δεν θα τελειώσει γρήγορα. Είναι ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και το κοινωνικό σύνολο. Αναγνωρίζουμε την ατομική μας ευθύνη της ίδια στιγμή που υποβαθμίζεται η κρατική ευθύνη. Για ακόμη μία φορά η κοινωνία θα προσπαθήσει να περιορίσει τη διασπορά του ιού και θα συμμορφωθεί στα επιβαλλόμενα μέτρα και στο περιορισμό της ατομικής μας ελευθερίας! Όμως η ανοχή στη Κυβέρνηση τελείωσε… ΑΜΕΣΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.