“Είναι ώρα να φτιάξουμε ένα λιμάνι κόσμημα για την Κεφαλονιά, ένα λιμάνι με τις παροχές για να φέρει την ανάπτυξη που ο Πόρος και η γύρω περιοχή έχει ανάγκη”

Κατά τη σημερινή μου επίσκεψη στον Πόρο είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με φίλους σχετικά με τα προβλήματα της πόλης. Η εγκατάλειψη της κοινότητας είναι εμφανής, ενώ φαίνεται πως όσα δημιουργήθηκαν και προγραμματίστηκαν κατά τις τελευταίες Καποδιστριακές διοικήσεις, αφέθηκαν στη μοίρα τους από τη σημερινή δημοτική αρχή. Άλλη μια απόδειξη της κακής διαχείρισης του ενιαίου δήμου, άλλο ένα επιχείρημα υπέρ της ανάγκης για αλλαγή.
Σημαντικό θέμα που οφείλουμε να αναδείξουμε, και να διεκδικήσουμε κατά το επόμενο διάστημα είναι η αναβάθμιση του λιμανιού του Πόρου. Το κύριο λιμάνι του Δήμου Αργοστολίου (και όλης της Κεφαλονιάς), πύλη εισόδου από τη Δυτική Ελλάδα, εμφανίζει σημαντικότατες ελλείψεις στη λειτουργία του.
Μείζον θέμα η έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων, ειδικά όταν υπάρχουν σχετικές μελέτες οι οποίες χωροθετούν το κτήριο του λιμένα, τροποποιούν την πύλη εισόδου στο λιμάνι, προβλέπουν νέους λιμενοβραχίονες δημιουργώντας ένα σύγχρονο τουριστικό αγκυροβόλιο και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου.
Προφανώς αυτές οι μελέτες, χρήζουν επικαιροποίησης και ανασχεδιασμού βάσει των τελευταίων προδιαγραφών, όμως είναι ώρα να δούμε με σοβαρότητα το θέμα του Πόρου και ολόκληρης της γύρω περιοχής. Είναι ώρα να φτιάξουμε ένα λιμάνι κόσμημα για την Κεφαλονιά, ένα λιμάνι με τις παροχές για να φέρει την ανάπτυξη που ο Πόρος και η γύρω περιοχή έχει ανάγκη. Ένα λιμάνι για όλους.

Από το fb του υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Αργοστολίου Αλέξανδρου Παντελειου