“ΕΝΩΜΕΝΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ”: 7 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

1. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

– Καθαριότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα

– Ευπρεπισμός κοινόχρηστων χώρων

– Μέριμνα για ύπαρξη επαρκούς φωτισμού

– Επαναλειτουργία Ιατρείου – σεβασμός στην Γ΄ ηλικία

2. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

– Επανακαθορισμός διοικητικών ορίων που βρίσκονται οι ΑΠΕ

– Αναπτυξιακά έργα: (κυκλοφοριακό πάρκο, ανάπλαση γηπέδου,ανάπλαση πλατειών, μετατροπή στενών δρόμων – μονοπατιών σε γραφικά σοκάκια)

– Έργα υποδομών: (μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα, νέα οδοποιία και συντήρηση υπάρχουσας, επαρκής σήμανση)

– Ύδρευση: (αντικατάσταση κεντρικού αγωγού και απομάκρυνση του από το γήπεδο, μόνιμη σύνδεση και της δεύτερης γεώτρησης στο δίκτυο)

3. ΜΠΑΣΕΙΟΝ

– Επαναλειτουργία του και μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού

– Συντήρηση κτηρίου και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου

– Δημιουργία Κέντρου Νεότητας

– Χρήση χώρων για για εκπαιδευτικές – πολιτισμικές δραστηριότητες (διδασκαλία μουσικής – χορού, ημέριδες)

4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

– Βασικός στόχος να παραμείνουν ανοικτά

– Συντήρηση κτηρίου

– Κάλυψη βασικών αναγκών σε θέματα διδασκαλίας

– Ασφαλής προαύλιος χώρος για τους μαθητές

– Δωρεάν εκπαίδευση Αγγλικών (ΑΠΕ)

5. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ (Γενικές συνελεύσεις, όπως ορίζει ο νόμος άρ. 84)

– Ανοικτός διάλογος με τους πολίτες για τα προβλήματα του χωριού

– Διάλογος και συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς

– Ενίσχυση αθλητών και αθλητικών σωματείων του χωριού

– Διοργάνωση αθλητικών δράσεων

– Συζήτηση με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και δράση στην κατεύθυνση συντήρησης των εκκλησιών της κοινότητας μας

6. ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

– Πηγές εσόδων για το χωριό μας (κτηνοτροφία, τυροκομία, μελισσοκομία, αμπελουργία)

– Ενημέρωση προγραμμάτων και επιδοτήσεων Ε.Ε

– Δημιουργία κινήτρων στους νέους για ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα

7. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

– Μουσείο Λαδιού (εκπαιδευτικός τουρισμός)

– Διοργάνωση και στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων

– Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων

– Γαστρονομικός προορισμός (ενίσχυση επιχειρήσεων εστίασης και προβολή – προώθηση τοπικών προϊόντων, τυριά, μέλι, λάδι, κρασί)