“Γαλάζια” διάσπαση: Θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων νήσων ο πρώην Περιφερειάρχης Σ. Σπύρου

Τη Ζάκυνθο επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σπύρος Σπύρου, προκειμένου να συμμετάσχει στις θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις για την μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού, Αγίου Διονυσίου, από τα Στροφάδια.

Ο κ. Σπύρου συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή στην λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου που έγινε με λαμπρότητα στην πόλη της Ζακύνθου με την παρουσία και του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Σπύρου παραβρέθηκε στην υποδοχή του Προέδρου της Ν.Δ. στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και στην συνέχεια τον συνόδευσε μαζί με στελέχη του κόμματος σε επισκέψεις και συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες. Ειδικότερα, ο κ. Σπύρου συνόδευσε τον Κυρ. Μητσοτάκη μαζί με τους προέδρους των ΝΟΔΕ Ζακύνθου, Κέρκυρας και Κεφαλονιάς και άλλα στελέχη του κόμματος της Ν.Δ., στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Λιμεναρχείο και το Βυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την παραμονή του στην Ζάκυνθο περιόδευσε επίσης στην πόλη του νησιού και έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες και τους Έλληνες επισκέπτες του νησιού.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του κ. Μητσοτάκη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο κ. Σπύρου είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Παράλληλα ενημέρωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μετά από σειρά διαβουλεύσεων που είχε τόσο με στελέχη της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» όσο και με νέα στελέχη που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Ζήτησε δε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. σε αυτό τον αγώνα να έχει και την στήριξη του ιδίου. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα και ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε στον κύριο Σπύρου ότι γνωρίζει την προσπάθεια και το θετικό έργο το οποίο προσφέρει. Ανέφερε επίσης ότι η επιτροπή η οποία έχει οριστεί με πρόεδρο τον κ. Κακλαμάνη θα εξετάσει όλες τις περιπτώσεις των υποψηφιοτήτων ανά την Ελλάδα το προσεχές διάστημα και αναμένει τα συμπεράσματά της.

Ο κ. Σπύρος Σπύρου κατά την διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Ζάκυνθο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πλήθος πολιτών αλλά και να συναντηθεί με πολλά πολιτικά στελέχη του τόπου.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ. Σπύρου συμμετείχε και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη το περασμένο Σάββατο 25 Αυγούστου. Για τα δύο σοβαρά θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση άσκησε σκληρή κριτική στην περιφερειακή αρχή, στους βουλευτές της Κέρκυρας αλλά και στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, στην συζήτηση του θέματος που αφορά την σύσταση υπηρεσίας ΕΟΤ Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα, επεσήμανε ότι η υπουργός κ. Κουντουρά αγνόησε τους πάντες συμπεριλαμβανομένης και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και αιφνιδίασε με την απόφασή της. Ζήτησε επίσης να υπάρξει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία θα τεθεί αίτημα ακύρωσης του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος στο τμήμα που αφορά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Π.Σ.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο θέμα που σχετίζεται με την μονομερή αύξηση των τελών λιμένος που αποφάσισε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» επεσήμανε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη «με τις ευλογίες του κυρίου Κουρουμπλή και Σαντορινιού». Τόνισε επίσης ότι το ζήτημα των λιμενικών τελών θα πρέπει άμεσα να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν χωράει καμία υπαναχώρηση ως προς αυτό».

Ο κ. Σπύρου το επόμενο Σαββατοκύριακο πρόκειται να επισκεφθεί την Λευκάδα.

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr