ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΕΤΟΥ
Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η φαιδρότητα με την οποία η Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια, Επαρχείο, Δήμος) στο νησί μας αντιμετωπίζει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις κατολισθήσεις στον δρόμο του Μπροστά Αετού.
Μετά από 20 μέρες, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προς καμία κατεύθυνση, είτε της έστω και προσωρινής στήριξης του δρόμου, είτε της δημιουργίας παρακαμπτήριας οδού, είτε της μελέτης για την οριστική λύση του προβλήματος.
Η Ιθάκη εξακολουθεί να είναι κομμένη στη μέση, η λύση με το καράβι που έχει μπεί στην γραμμή Φρίκες – Βαθύ είναι εντελώς αναξιόπιστη, γιατί επαφίεται στα κέφια του καιρού (αν φυσάει πάνω από 5 μποφόρ δεν εκτελείται το δρομολόγιο), με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν στο Βαθύ ή στις Φρίκες αντίστοιχα όσοι μέσα στο καταχείμωνο θέλουν να κάνουν την δουλειά τους, η μελέτη που εκπονήθηκε άρον άρον για την προσωρινή έστω στήριξη του δρόμου δεν περπατάει λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης κατάλληλων βράχων (!!!), η αστυνομία σε εκτέλεση των εντολών που έχει άρχισε να κόβει πρόστιμα και να παίρνει τις πινακίδες και τα διπλώματα από αυτούς που με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας προσπαθούν να περάσουν, όχι για αναψυχή ή για βόλτα, από το κομμάτι του δρόμου που έχει μείνει μέχρι σήμερα στην θέση του και οι τοπικοί άρχοντες σφυρίζουν «κλέφτικα».
Συγκεκριμένα:
Ο ΄Επαρχος Λιβιτσάνης δίνει συνεντεύξεις στις οποίες υποστηρίζει σαν αληθινά γεγονότα που δεν υπάρχουν, όπως π.χ. ότι έχει ήδη εγκατασταθεί εργολάβος ο οποίος έχει αρχίσει τα μπαζώματα ή ότι προχωράει η δημιουργία παράκαμψης , η οποία θα ξεκινάει από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο διάσελο του Αετού και θα καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (άραγε εννοεί πως η παράκαμψη αυτή θα διέρχεται μέσα από το ρέμα;) αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα η Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Ο Δήμαρχος Στανίτσας αποποιείται των ευθυνών του λέγοντας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, πως ο δρόμος στον Μπροστά Αετό δεν είναι της αρμοδιότητάς του (!!!), αρνούμενος να συζητηθεί το μείζον αυτό πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης, όπως είχαμε ζητήσει κατά την τελευταία συνεδρίαση αυτού.
Και σαν κερασάκι στην τούρτα , ήρθαν χθεσινές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκ μέρους του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σταυρού Δέτσιμα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται πως για όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και ολιγωρία, δεν ευθύνεται κανένας από τους διοικούντες , αλλά κάποιοι συνωμότες που έχουν εξυφάνει σχέδιο καταστροφής της Βόρειας Ιθάκης, χωρίς να αναφέρεται βέβαια σε πρόσωπα και πράγματα, λες και όσοι μένουν στην Νότιο Ιθάκη ευημερούν και αγαλλιάζουν.
Και σε 8 μέρες θα ανοίξει το Γυμνάσιο και τα Λύκεια……
Όλο αυτό το σκηνικό θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για κωμωδία, αν δεν ήταν τόσο βαθειά τραγικό.
Η Λαική Συσπείρωση Ιθάκης , από καιρό είχε προειδοποιήσει τους συμπολίτες μας να μην δείχνουν καμία εμπιστοσύνη σε όσα εντελώς ανυπόστατα δηλώνουν όλοι οι φορείς της Τοπικής Διοίκησης και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Επίσης είχαμε τονίσει πολλές φορές πως τα τοπικά προβλήματα δεν λύνονται με ανάθεση και «δι’ ενεργειών» του οποιουδήποτε πολιτευτή που δρά στα πλαίσια του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο και σε τελική ανάλυση υπηρετεί πιστά, αλλά με αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας και με μαχητική διεκδίκηση.
Καταθέσαμε εδώ και καιρό τις προτάσεις μας για άμεση έναρξη των εργασιών στήριξης του δρόμου στον Μπροστά Αετό, με οποιοδήποτε κόστος, για αλλαγή του καραβιού που εκτελεί το δρομολόγιο Φρίκες – Βαθύ με ένα μεγαλύτερο, για άμεση δημιουργία παράκαμψης με τελικό στόχο την ολοκληρωμένη κατασκευή αυτής, για άμεση εκπόνηση μελέτης οριστικής στήριξης του δρόμου και εκτέλεσης της εργολαβίας το συντομότερο δυνατόν.
Και όλα αυτά γιατί εμείς δεν μπαίνουμε στην λογική του κόστους-οφέλους στην οποία. βρίσκεται η Τοπική Διοίκηση, αλλά βάζουμε πρώτα απ’ όλα το συμφέρον των λαικών οικογενειών και των επαγγελματιών του νησιού μας, οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια θα καταστραφούν οικονομικά , αν δεν γίνει κάτι άμεσα.
Ιθάκη, 22-01-2021

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΕΤΟΥΈχει ξεπεράσει κάθε όριο η φαιδρότητα με την οποία η Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια,…

Posted by Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης on Friday, January 22, 2021