“Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ; – Ο χυδαίος αντιπερισπασμός δεν θα περάσει”

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ; – Ο χυδαίος αντιπερισπασμός δεν θα περάσει

Η ΝΔ προσπαθεί μια ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στο Μάτι για να προάγει τη δική της πολιτική ατζέντα των ψεμάτων και της λάσπης, επιχειρώντας μια χυδαία σπέκουλα στον ανθρώπινο πόνο, τη μέρα ακριβώς που όλοι οι Έλληνες κάνουν μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ισχυρίζεται ότι επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πολιτική παρέμβαση για το εισαγγελικό πόρισμα αναφορικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ ηπραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  στις έρευνες για το Μάτι.

Αντιθέτως,ήρθαν στο φως καταγγελίες για τον σημερινό ΑντιπεριφερειάρχηΠελοποννήσουτης Νέας Δημοκρατίας Βασίλειο Καπέλιο, ότι το 2017ως Αρχηγός της Πυροσβεστικής  άφησε χωρίς εναέρια μέσα να καούν τα Κύθηρα και η Μάνη  προκειμένου να βλάψει τον τότε υπαρχηγό του σώματος Βασιλειάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες θέλοντας να κρύψει την αποτυχία του στην Σύνοδο Κορυφής, χρησιμοποιεί την τραγωδία στο Μάτι ως προπέτασμα καπνού και μιλά ξανά για ευθύνες.

Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Σύνοδο του ΟΗΕχαρακτήρισε «διαφορετική» την πυρκαγιά στο Μάτι, την απέδωσε σε «ακραία καιρικά φαινόμενα και μίλησε για καταστροφική πυρκαγιά που οφείλεται στη κλιματική αλλαγή.Εντός συνόρων, ωστόσο, συνεχίζει να κάνει πολιτική εκμεταλλευόμενος την τραγωδία.

Είναι επίσης αυτός που αμέσως μόλις εξελέγη αναβάθμισε σε ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίον ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του σχετικά με το Μάτι και ο οποίος είχε  αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τραγωδίας.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αναβάθμισε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίο είχε καταγγείλει με σφοδρότητα.

Μετά από όλα αυτά και:- ενώ εδώ και 4 μήνες έχει αφήσει οικονομία, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και τουρισμό να καταρρέουν
– ενώ έχει οδηγήσει, ήδη πριν την πανδημία, τη χώρα σε ύφεση και συγχρόνως επιβεβαιώνει πως θα έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά με την υπογραφή του
– ενώ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου ούτε το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία κατάφερε να περάσει από τη Σύνοδο Κορυφής, ούτε και να εξασφαλίσει τα κονδύλια που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς οι επιχορηγήσεις διαρκώς ψαλιδίζονται

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν τους χυδαίους αντιπερισπασμούς και την πολιτική τυμβωρυχία με την τραγωδία στο Μάτι, για να μην ασχολείται κανείς με τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τη χώρα.

Οι διαρκείς αντιπερισπασμοί, είτε με το παρακράτος της Δεξιάς που λειτουργούσε υπονομευτικά ήδη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ανυπόστατες, ψευδείς και χυδαίες καταγγελίες, δεν θα καταφέρουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα και τους πολίτες η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Προβλήματα τα οποία πλέον αναγνωρίζει μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, ο οποίος παραδέχθηκε κυνικά ότι «προφανώς, ένα κομμάτι της κοινωνίας θα φτωχύνει».

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ