“Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ”

H Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου, καταδικάζει την απουσία του κ.Βουλευτή της κ . Περιφερειάρχη  και του κ. Αντιπεριφερειάρχη από την προγραμματισμένη 10η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 23/3/2021, που αφορούσε σημαντικά λαϊκά  προβλήματα που χρόνια τώρα καρκινοβατούν όπως, την πορεία των έργων αποκατάστασης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, της γέφυρας Χειμωνικού, του δρόμου στην Κριτωνού κ.α.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Εσωτερικών: 130.000 ευρώ στον Δήμο Αργοστολίου-Δείτε για ποιο λόγο (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Ληξούρι: “Ο Δήμος θα μείνει μόνο στα 600 ευρώ; Πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τις οικοσκευές;”

Διαβάστε επίσηςΚεφαλονιά: Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή-Δείτε σε ποια περιοχή

Διαβάστε επίσης: Κεφαλονιά: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του στρατιώτη –Που οδηγεί η έρευνα

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Υποδομών: Πληρώνει την επιδότηση ενοικίου σε σεισμόπληκτους των σεισμών του 2014 στην Κεφαλονιά (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Υποδομών: Βγήκε απόφαση για πληρωμή σεισμόπληκτων του 2014 στην Κεφαλονιά για επισκευή-ανακατασκευή κτιρίων (έγγραφο)

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι παραπάνω πολιτικοί παράγοντες (αν και είχαν προσκληθεί έγκαιρα και είχαν ενημερωθεί για την κρισιμότητα και το επείγον των συγκεκριμένων θεμάτων), χωρίς καμιά προειδοποίηση και με διάφορα προσχήματα απαξίωσαν το Δ.Σ του Δήμου Ληξουρίου αλλά και συνολικά το λαό της Παλικής.

Η απουσία τους ουσιαστικά είναι μια πολιτική πράξη που σχετίζεται άμεσα με τις ευθύνες που έχουν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Περιφερειακής Αρχής, για την καθυστέρηση των παραπάνω σημαντικών έργων που  αδικαιολόγητα εδώ και χρόνια από με όλες τις κυβερνήσεις και τοπικές αρχές (Ν.Δ.–ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.

Η κοινή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη του κ.Ρουχωτά (Ν.Δ.) στο σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, απέτυχε να δικαιολογήσει (με αστείες δικαιολογίες), την απουσία του κ.Βουλευτή και μάλιστα μόνο αυτού. Ιδιαίτερα απαράδεκτη είναι η στάση  Ρουχωτά που στην εναγώνια προσπάθειά του να αθωώσει τον κ. Βουλευτή  απευθυνόμενος στην Λαϊκή συσπείρωση έκανε λόγο για «πράκτορες» …!!! Η συμπόρευσή τους για άλλη μια φορά στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, αποκαλύπτει την κοινή στρατηγική τους που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την συγκάλυψη των αποκλειστικών ευθυνών της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Περιφερειακής Αρχής στην πολύχρονη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση των παραπάνω έργων, που αφορούν την ασφάλεια την υγεία και την ζωή όλων των κατοίκων της Παλικής.

Οι ευθύνες τους γίνονται ακόμη μεγαλύτερες αφού ουσιαστικά βάζουν πλάτη στην τακτική του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να διολισθαίνει συνεχώς το έργο  της επισκευής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου  (αλήθεια γιατί;), με κίνδυνο να χαθούν οι προθεσμίες αξιοποίησης του ποσού της δωρεάς της περιφέρειας Αττικής (5 εκατ.Ευρώ !!!) που περιμένουν να αξιοποιηθούν 7 χρόνια τώρα!!!

Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού της Παλικής για τα δικά του συμπεράσματα.

Ληξούρι 24 Μαρτίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου