“Κατέρρευσε με διασυρμό της χώρας το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν success story, στον τουρισμό”

Μόλις  λίγες μέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού και οι νησιωτικοί προορισμοί κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού. Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να τεθούμε στο πορτοκαλί επίπεδο στην Βρετανική κατάταξη τουριστικών προορισμών και να εκδοθεί για τη χώρα μας ειδική ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ, για να αντιληφθεί ο «ανέμελος» Πρωθυπουργός ότι πρέπει να ενταθούν οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Ενέργεια που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Η Δημόσια Υγεία και η βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, δεν μπορεί να στηρίζεται στην Επικοινωνία και στην πλασματική εικόνα που περιγράφουν τα μπουκωμένα ΜΜΕ.

Αυτή η τακτική της κυβέρνησης έγινε αντιληπτή  και στον πιο καλόπιστο πολίτη από την συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού  κ. Θεοχάρη στο BBC, όταν ο δημοσιογράφος τον  έφερε σε πολύ δύσκολη θέση και  προ των ευθυνών του για την πραγματική  κατάσταση αναφορικά με τη φετινή βρετανική τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης για success story, στον τομέα του τουρισμού καθώς δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Ο Υπουργός Τουρισμού νομίζοντας ότι έχει απέναντι του τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ πήγε απροετοίμαστος και με ψεύτικα στοιχεία σε μια συνέντευξη που παρακολουθούν δεκάδες εκατομμύρια Βρετανών για να παραδεχθεί τελικά  στον δημοσιογράφο του BBC αυτά που κρύβουν εντός  και συγκεκριμένα,  ότι η χώρα μας βρίσκεται πολύ χαμηλά στον πίνακα των εμβολιασμών γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμα οι δεύτερες δόσεις, αφού πρώτα ο δημοσιογράφος  του δήλωσε ότι σύμφωνα με τα πραγματικά επίσημα στοιχεία είμαστε στις 5 χειρότερες χώρες στην διαχείριση της  πανδημίας.

Η πορεία των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τις δήθεν  έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις  για την στήριξη  των επαγγελματιών που πήραν όμως ελάχιστοι, έχουν φέρει τον κόσμο του τουρισμού και του επισιτισμού σε απόγνωση, αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις έμειναν εκτός.

Σε τοπικό επίπεδο, η   μείωση προσέλευσης τουριστών ιδιαίτερα από την Βρετανική αγορά που είναι ο κύριος αιμοδότης των νησιών μας διαγράφεται καθαρά  μέσα από τις  καθημερινές  ακυρώσεις πτήσεων  και προσεγγίσεων  κρουαζιερόπλοιων και για έναν ακόμα λόγο, που δημιουργεί ανασφάλεια στους επισκέπτες, αυτόν της μη ύπαρξης ΜΕΘ στο νησί, για την οποία φωνάζαμε ότι ήταν ευκαιρία να στελεχωθεί και να λειτουργήσει λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία.

Είναι λυπηρό  και προσβλητικό για τους ανθρώπους του κλάδου που δίνουν καθημερινό αγώνα  για την υπεράσπιση  τουρισμού,  να ξεμπροστιάζεται ο Υπουργός Τουρισμού στο εξωτερικό για τα ψέματα και τις πλασματικές ελπίδες που καλλιεργούν στους επαγγελματίες του χώρου  με την παραδοχή του   ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως  τα παρουσιάζουν. Κυρίως όμως, αυτή του η στάση είναι εξόχως προβληματική  για την εθνική οικονομία και προσβλητική  για τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ο Υπουργός Τουρισμού χαντάκωσε   κυριολεκτικά την χώρα με την ανεκδιήγητη στάση του ενώ για τον τουρισμό έπρεπε να είχαν γίνει πολύ προσεχτικές κινήσεις νωρίτερα στην διαχείριση της πανδημίας, που θα έδειχναν προς τα έξω ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες της.

Με τον Μάϊο να έχει ουσιαστικά χαθεί και το  «άνοιγμα» να είναι προ των πυλών, έστω και τώρα ας σταματήσουν εκεί στην κυβέρνηση να αντιμετωπίζουν τον τουρισμό με προκλητική προχειρότητα και να εργαστούν εντατικά για να σωθεί ο ελληνικός τουρισμός αφού η ευθύνη στο εξής είναι αποκλειστικά δική τους.

Αργοστόλι 17 Μαϊου 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ