“Κεφαλονιά, νησί για όλους”: Ιδρύει δημοτική παράταξη, θα διεκδικήσει το Δήμο Κεφαλονιάς

Εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με τη διάσπαση ή μη του Δήμου Κεφαλονιάς και παρακολουθώντας το χρόνο ολοένα να λιγοστεύει, κρίνουμε ότι έχει έρθει η ώρα να δούμε ουσιαστικές δράσεις.

Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της ίδρυσης της Κίνησής μας έως σήμερα, συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν στο εγχείρημα της αυτοοργάνωσης μιας δημοτικής παράταξης η οποία θα καταθέσει στις εκλογές του Μαΐου ένα διεκδικητικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα των πολιτών. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας που βλέπει μια ελπίδα στην Κίνηση πολιτών, αισθανόμαστε υπεύθυνοι να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς την υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει.

Μια Κίνηση πολιτών οφείλει πρώτα απ’ όλα να είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. Δεν διαλέξαμε τυχαία την ονομασία «Κεφαλονιά, νησί για όλους» και αυτό οφείλουμε να το καταδείξουμε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και ανοιχτή πρόσκληση σε αυτές όλων των πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων του τόπου μας. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες θέλουμε να κατατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις, θέσεις και προτάσεις και βασιζόμενοι σε αυτές να καταρτίσουμε το πρόγραμμα των πολιτών.

Παράλληλα, ιδρύουμε Δημοτική Παράταξη, δεσμευόμενοι ότι θα συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, με στόχο να διεκδικήσουμε κατά την επόμενη δημοτική θητεία την υλοποίηση του προγράμματος που θα έχουμε συνδιαμορφώσει μαζί με το λαό της Κεφαλονιάς.

Τέλος, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, που βασίζονται στην κατάθεση της προσωπικής άποψης μέλους της κίνησής μας, οφείλουμε να καταθέσουμε πως μια κίνηση πολιτών είναι ένας ζωντανός οργανισμός σε διαρκή εξέλιξη. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτή διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να αποχωρήσουν όποτε κρίνουν ότι οι διεκδικήσεις της κίνησης απέχουν από τους δικούς τους στόχους. Οι ίδιοι άνθρωποι όμως, είναι βέβαιο ότι έβαλαν από ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται κίνηση πολιτών, στο πέρασμά τους. Για αυτούς, οι διαδικασίες μας θα είναι πάντα ανοιχτές όπως και για όλο το λαό της Κεφαλονιάς.

Επιπλέον, σε όσους προδικάζουν την τύχη της Κίνησης και βιάζονται να πανηγυρίσουν τη διάλυσή της, έχουμε να πούμε ότι είμαστε εδώ και θα είμαστε έως το τέλος. Ανεξάρτητα με το ποιοι θα είναι μαζί μας, ανεξάρτητα με το ποιοι θα είναι απέναντί μας, η Κεφαλονιά θα γίνει «νησί για όλους».

Δημοτική Παράταξη της Κίνησης Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους»