“Κεφαλονιά νησί για όλους”: Να θεσμοθετηθεί Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου-Να γίνει πράξη το Ανοιχτό Θέατρο

Η 27η Μαρτίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Πρωτοεμφανίστηκε το 1961 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, με θεατρικά δρώμενα και άλλες σχετικές εκδηλώσεις.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, σημειώνουμε πόσο σημαντικό θα ήταν να θεσμοθετηθεί ένα Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει όλο το ταλέντο και την ενέργεια των τοπικών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων όλου του νησιού.

Ένα φεστιβάλ, το οποίο θα τοποθετούσαμε νωρίτερα από την έναρξη της θερινής περιόδου, γιατί όχι με ημερομηνία έναρξης τη σημερινή, 27 Μαρτίου, που γιορτάζει το θέατρο σε όλον τον κόσμο.

Ένα φεστιβάλ, υπό την αιγίδα μιας «διαδημοτικής» ΚΕΔΗΚΕ, το οποίο θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και ίσως ακόμη και αφορμή για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας.

Να μην ξεχάσουμε, μια ημέρα σαν τη σημερινή, να τονίσουμε την ανάγκη δημιουργίας του πολυσυζητημένου Ανοιχτού Θεάτρου. Ήδη στις αρχές του χρόνου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατέθεσε πρόταση για τη χρηματοδότησή του ύψους 2.600.000€ μέσω του προγράμματος InterReg V. Οφείλουμε όλες οι παρατάξεις που διεκδικούμε το Δήμο Αργοστολίου να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα και να δεσμευτούμε ότι θα γίνει πράξη με κάθε μέσο κατά την επόμενη θητεία.

Κεφαλονιά, νησί για όλους

https://www.facebook.com/nisigiaolous