Ληξουριώτισσες και Ληξουριώτες ,
Ήρθε επιτέλους και για εμάς η ώρα να θέσουμε την υποψηφιότητά μας στα κοινά του νεοσύστατου και πολύπαθου Δήμου Παλλικής και συγκεκριμένα στη Κοινότητα Ληξουρίου . Είμαι σίγουρος ότι θέτουμε μια υποψηφιότητα διαφορετική με λόγo και αιτία.
Στο Ληξούρι λοιπόν πάντα ξέραμε τη μισή αλήθεια. Πχ ο Λασκαράτος είναι ο Ληξουριώτης ποιητής αλλά ποιος από εμάς γνωρίζει ότι ο τάφος του βρίσκεται στο Αργοστόλι??? Μη ξεχνάτε ότι το ποίημα του «Ιδού ο Άνθρωπος» βασίστηκε σε χαρακτήρες υπαρκτούς, στο Ληξούρι εκείνης της εποχής και είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Ξέροντας λοιπόν τη μισή αλήθεια πάντα ο ένας αμφισβητούσε τον άλλον και σπάνια καταφέρναμε να βρούμε τη χρυσή τομή που θα έχει στόχο το συμφέρον του τόπου αλλά και των ανθρώπων του.
Ακούω ότι το Ληξούρι, η πόλη του φωτός όπως λέει μια εικασία έχει τα χάλια του. Όχι μόνο το ακούω το βλέπω κιόλας. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε τι φταίει και το Ληξούρι βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση. Φταίει ο σεισμός?? Ο Ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς??? Ο Δήμαρχος??? Η απάντηση για εμάς είναι ότι φταίμε εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι αυτού του τόπου. Και εδώ έρχεται η στιγμή που πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Όλοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν το «σπάσιμο» του ενιαίου Δήμου. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αυτός που ανέβαζε μια φωτογραφία της Παλλικής χωρισμένη από την υπόλοιπη Κεφαλονιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε και αυτός τη προσπάθειά του για το «σπάσιμο» του Δήμου. Ας αφήσουμε πίσω μας λοιπόν το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να σπάσει ο Δήμος και ας δούμε το σήμερα. Ομολογουμένως ο Δήμος έσπασε και είναι κάτι που η πλειοψηφία των Ληξουριωτών το ήθελε. Άρα λοιπόν ενωμένοι καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο στόχο.
Τώρα λοιπόν που πετύχαμε το στόχο απορρίπτουμε κάθε πρόταση για ενότητα και παρουσιαζόμαστε στο καθρέπτη μας ως αντίπαλοι. Εμένα το μυαλό μου δε μπορεί να το χωρέσει αυτό. Δε χωράει το μυαλό μου ότι οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν τις εξής σκέψεις στο μυαλό τους. «ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ» «ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ» «ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ» «ΟΛΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ» ΚΛΠ Εμείς δεν τους ψηφίζαμε???? Να λοιπόν που κάπου φταίμε και εμείς.
Ακούω από όλους τους υποψηφίους Δημάρχους ότι το μέλλον είναι τα νέα παιδιά και θέλουν να τα βγάλουν μπροστά, προσφέροντάς τους βήμα και φωνή. Συμφωνούμε απόλυτα και δίνουμε συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά, που έχουν το κουράγιο και τη θέληση να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία με όρους παραταξιακούς και κατά συνέπεια με τους όρους που πρεσβεύει η κάθε παράταξη. Συγχαρητήρια αν και πιστεύουμε ότι ακολουθούν το λάθος δρόμο. Διότι τα νέα παιδιά πρέπει να μένουν ελεύθερα, ακομμάτιστα και μακριά από συμφέροντα ώστε με το αγνό και νεανικό τους πνεύμα να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή σε αυτό που όλοι ομολογούν και αποδέχονται ως σάπιο σύστημα. Έχουμε ανάγκη από πολιτικοποιημένους ανθρώπους και όχι από τυφλούς ακόλουθους κομμάτων και παρατάξεων. Η απαξίωση της προσωπικότητας, των ικανοτήτων και των αξιών διώχνει τους νέους από την εκλογική διαδικασία αλλά και από τις κάλπες. Ωστόσο ελπίζουμε έστω και από αυτή τη διαδικασία να καταφέρουν να φέρουν αλλαγές. Για να γίνει αυτό υπεύθυνοι θα είστε οι πολίτες του νέου Δήμου Παλλικής. Σας παροτρύνουμε και ελπίζουμε ο σταυρός σας ανεξάρτητα ποια παράταξη θα ψηφίσετε να πάει αποκλειστικά σε νέα παιδιά και όχι σε ανθρώπους οι οποίοι πάνω από μια εικοσαετία προσπαθούν και θέλουν να φέρουν την αλλαγή και την ανάπτυξη στον τόπο αλλά δεν τα κατάφεραν. Άλλωστε το βαρύ αυτό σταυρό μόνο ένας νέος θα κατάφερνε να σηκώσει στις πλάτες του. Συνάμα βέβαια χρειάζεται και η εμπειρία των παλαιών. Βάλτε λοιπόν τους παλαιούς κάτω από τους νέους. Δώστε την ευκαιρία στους νέους να πάρουν τις αποφάσεις και δώστε το ρόλο των συμβούλων στους παλαιούς.
Στις φετινές εκλογές κάποιοι από εμάς τους νέους που θέλαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά του τόπου μας αλλά δε μπορούσαμε για δικούς μας λόγους να το κάνουμε μέσα από τους υπάρχοντές συνδυασμούς παρατηρήσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Μια ευκαιρία μοναδική που θα έδινε τη δυνατότητα σε νέους ακομμάτιστους, απλούς, καθημερινούς, ανήσυχους και χωρίς συμφέροντα ανθρώπους να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να προσπαθήσουν να εκλέγουν μέσα στην κοινωνία που καθημερινά συναναστρέφονται με τους πολίτες και συμβάλουν ενεργά στην καθημερινότητα του Ληξουρίου. Γονείς , επαγγελματίες, μικροί ή μεγαλύτεροι μα πάνω από όλα άνθρωποι χωρίς συμφέρον, με αγάπη για τον τόπο που θέλουν επιτέλους να δώσουν έναν ενωτικό τόνο σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.
Η εκλογική διαδικασία φέτος δίνει το δικαίωμα σε έναν υποψήφιο να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στην εκάστοτε τοπική κοινότητα χωρίς να τον στηρίζει απαραίτητα κάποιος συνδυασμός. Αυτό είναι μια πραγματική αλλαγή καθώς στις προηγούμενες εκλογές δεν είχες τη δυνατότητα να διεκδικήσεις την ψήφιση σου στο κοινοτικό συμβούλιο της περιοχής σου ως ανεξάρτητος. Έπρεπε να το κάνεις μέσα από κάποιο συνδυασμό. Παρατηρώντας λοιπόν αυτή την αλλαγή σκεφτήκαμε να συντάξουμε μια ομάδα νέων, δραστήριων ακομμάτιστων και προπάντων χωρίς συμφέροντα ανθρώπων και να διεκδικήσουμε με δικό μας κυριολεκτικά ανεξάρτητο συνδυασμό την τοπική κοινότητα του Ληξουρίου. Σε αυτές λοιπόν τις εκλογές εμείς επιλέξαμε να εμπλακούμε και να ζητήσουμε την ψήφο σας θέλοντας να αναλάβουμε τα καθήκοντα που αναλογούν στην τοπική κοινότητα του Ληξουρίου. Καθήκοντα που αντιστοιχούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη πόλη. Καθήκοντα που δεν χρίζουν πολιτικών γνώσεων και κινήσεων. Καθήκοντα που απαιτούν την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων του Ληξουριώτη. Επιπλέον θέλουμε να μπορούμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να έχουμε μια φωνή για το Ληξούρι ανεξάρτητη που δεν θα υπόκειται σε συμφέροντα ή θα πρόσκειται στον εκάστοτε Δήμαρχο. Μια φωνή καθήκοντος που θα δίνει το μήνυμα του απλού πολίτη του Ληξουρίου. Μία φωνή που μέχρι τώρα λείπει από το Ληξούρι. Μια πραγματική ευκαιρία για να ασχοληθούμε με τα κοινά της περιοχής μας χωρίς ταμπέλες και με καθαρά πρόσωπα. Για εμάς η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν χρειάζονται την πολιτική.
Σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές θα υπάρχουν δύο κάλπες. Μια για τον Δήμο και μία για την εκάστοτε κοινότητα. Όσοι ψηφίζετε στα εκλογικά τμήματα του Ληξουρίου θα βρείτε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας «ΛΗΞΟΥΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» όχι ως κεντρικό ψηφοδέλτιο αλλά ΜΟΝΟ ως κοινοτικό. Με αυτή μας τη κίνηση δε στερούμε από κάποιο πολίτη το δικαίωμα της επιλογής του Δημάρχου της αρεσκείας του αλλά δίνουμε στο Ληξουριώτη τη δυνατότητα της νέας και ανεξάρτητης φωνής μέσω της κοινότητας. Καθώς σχεδόν όλα τα μέλη της ομάδας μας έχουν δεχθεί προτάσεις για συμμετοχή στους συνδυασμούς από τους περισσότερους υποψήφιους Δημάρχους, πράγμα που σημαίνει ότι μας θεωρούν και αυτοί άξιους να συμμετέχουμε στα κοινά του τόπου μας θα θέλαμε να τους παρακαλέσουμε τα εξής. Δείξτε ενότητα ο τόπος το έχει ανάγκη. Γνωρίζουμε πως όλοι σας αγαπάτε αυτόν το τόπο. Συνεννοηθείτε για να μη του κάνετε μεγαλύτερο κακό. Δείτε την κίνηση μας όπως πραγματικά της αξίζει και αν επιθυμείτε αρπάξτε πάνω μας τη δεύτερη ευκαιρία ενότητας που σας προσφέρεται. Δεν πάμε να σας φάμε ψήφους ή θέσεις. Στηρίξτε μας στην προσπάθειά μας και μη μας αποθαρρύνεται. Θέλουμε μετά τις εκλογές να συνεργαστούμε μαζί σας για το καλό του Ληξουρίου. Θέλουμε να σας δείξουμε την αγάπη μας για το Ληξούρι που καθημερινά ζούμε. Είμαστε οι κάτοικοι αυτού του τόπου και μας αξίζει να αναλάβουμε το αύριο όλοι μαζί και ενωμένοι.
Φίλε και Συμπολίτη σε αυτές τις εκλογές θυμήσου να ψηφίσεις με διαφορετικό τρόπο για την επόμενη μέρα της κοινότητας του Ληξουρίου. Ψήφισε και δώσε ευκαιρία σε αυτούς που βλέπουν καθημερινά τα προβλήματα του τόπου. Ψήφισε ανεξάρτητα από παρατάξεις και κόμματα. Ψήφισε τα δικά σου παιδιά. Ψήφισε την Αναγέννηση του Ληξουριού.

Γρηγορόπουλος Ανδρέας
Επικεφαλής Υποψήφιου Συνδυασμού
για την Κοινότητα Ληξουρίου