“Να αυτονομηθεί πλήρως το Μαντζαβινάτειο από το ΓΝ Κεφαλληνίας”!

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ»

Αρ. Πρωτ. 135

Ληξούρι, 10 Δεκεμβρίου 2019.

Ήδη από τον περασμένοΣεπτέμβρη με έντονο ΔΤ, αλλά και πολλές φορές προηγούμενα, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία για την «πλήρη απαξίωση του νοσοκομείου του τόπου μας».Λοιδορήθηκε έντονα από την Διοίκηση του Νοσοκομείου για τις παρεμβάσεις του αυτές, κάτι που θεωρούμε ότι δεν του αρμόζει. Ο ισχυρισμός ότι ο Συλλογος είχε μείνει άφαντος για πολύ καιρό είναι απολύτως ανακριβής.Ο Σύλλογος ουδέποτε σταμάτησε να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί το Νοσοκομείο σε συνεργασία και με το Μαντζαβινάτειο Ίδρυμα. Δόθηκαν οι αναγκαίες πληροφορίες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και η τελευταία αναγκάστηκε να ανακαλέσει, τουλάχιστον προφορικά σε συνάντηση που επακολούθησε.

Πέρα από τα παραπάνω, η αμέλεια; η αργοπορία; η αδυναμία της Κεντρικής Διοίκησης να καλύψει τις αναγκαίες θέσεις Ιατρικού Προσωπικού οδήγησε στο να μη μπορεί να καλυφθεί μια ολόκληρη εφημερία και να μείνει κλειστό το Νοσοκομείο. Λίγο νωρίτερα αναγκάστηκε γιατρός να καλύψει το νοσοκομείο για τρία συνεχόμενα εικοσιτετράωρα.

Λυπούμαστε βαθύτατα για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο μας. Ουσιαστικά η περιοχή της Παλλικής μένει ακάλυπτη υγειονομικά με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της.

Χθες, μετά από κινητοποίηση με πρωτοβουλίατου Δήμου έγινε μια πρωτοφανής συγκέντρωση με αθρόα συμμετοχή και παλμό. Φάνηκε πόσο ο κόσμος στην Παλλική αγωνιά για την υγεία του και το μέλον του Μαντζαβινάτειου.

Μαζί με τον Δήμο διεκδικούμε τουλάχιστον:

  1. Να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας
  2. Να αυτονομηθεί πλήρως από το ΓΝ Κεφαλληνίας με δεδομένο ότι η διασύνδεσή του με αυτό τα τελευταία χρόνια λειτούργησε εις βάρος του νοσοκομείου του τόπου μας
  3. Να προκηρυχθούν άμεσα 2 θέσεις ιατρών σε βαθμό Διευθυντού και Επιμελητού Α’.

Καλούμε όλους του φορείς του τόπου μας (Δήμο, Περιφέρεια, Βουλευτή, Μαντζαβινάτειο Ιδρυμα) να επισκεφτούμε από κοινού άμεσα τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να του εκθέσουμε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μαντζαβινάτειο σήμερα και να αναζητηθούν άμεσες λύσεις προκειμένου να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Τελειώνοντας καλούμε κι εμείς όλο τον λαό της Παλλικής σε κοινό αγώνα για την σωτηρία του Νοσοκομείου μας.

Γ. Χρηστοπουλος Γερουλάνος              Διον. Κατερέλος

Πρόεδρος                                            Γραμματέας