“Ο τουρισμός στα νησιά μας στο “κόκκινο” & η ΝΔ ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες”

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΚΑΙ Η Ν.Δ   ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ  ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η  ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς & Ιθάκης της Ν.Δ, με ανακοίνωση της  διατυμπανίζει ότι η Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι μέσα στα πέντε νησιά με χαμηλή συμμετοχή στον εμβολιασμό για τον COVID 19 .

Είναι ακατανόητη η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης καθώς και η μεθοδολογία  του Υπουργείου Υγείας (emvolio.gov.gr)   υπολογισμού των ποσοστών εμβολιασμού των κατοίκων Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Μέχρι τις 01/06/2021 το 30% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό (έναντι 20% στην υπόλοιπη χώρα) και το 43% είχε εμβολιαστεί με τη πρώτη δόση με βάση τον πληθυσμό των νησιών μας όπως προκύπτει από την απογραφή του 2011. Και με δεδομένο ότι οι ηλικίες μέχρι 18 ετών δεν εμβολιάζονται ακόμη γίνεται αντιληπτό ότι αυτά τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλοτέρα.


Μάλιστα με βάση τα προγραμματισμένα ραντεβού και τον ρυθμό που προχωρούν οι εμβολιασμοί (περίπου 400 άτομα ημερησίως)  αναμένεται μέσα στο επόμενο 10-ημερο το ποσοστό εμβολιασμού στην Κεφαλονιά να ανέλθει στο 70-80%.Τα δε ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων της Ιθάκης  σήμερα είναι επίσης στο 70%

Η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέσω του κ. Γ.Τιμοθεάτου ενημέρωσε την ABTA, που είναι η εμπορική Ένωση για τους tour operators και  τα ταξιδιωτικά πρακτορεία του Ην.Βασιλείου ότι μέχρι τις 31 Μαΐου από το συνολικό πληθυσμό της Κεφαλονιάς (31.850 κάτοικοι) το 42% έχει προχωρήσει με μία δόση ενώ το 29% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Δυστυχώς όμως, η παρέμβαση δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα μιας και η χθεσινή ανακοίνωση από τις Βρετανικές Αρχές αφήνει τα νησιά μας πάλι στις ‘πορτοκαλί’ περιοχές.

Η   ανακοίνωση αυτή της Τοπικής ΝΔ μήπως τελικά  δεν είναι και τόσο ακατανόητη? Μήπως εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ και του κ.Μητσοτακη να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και να εξαγοραστούν από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα  έναντι ‘’πινακίου φακής’’?

Και αυτό το λέμε έχοντας υπόψη ότι από τις 800 χιλ. επιχειρήσεις σε όλη την χώρα,  αξιόχρεες είναι μόνο οι 30 χιλ. και μόνο αυτές θα έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από τράπεζες και να πάρουν μερίδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αργοστόλι 4/6/2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ