Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά (Κ), ο Γιώργος Παπανδρέου (Α) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Δ), παρευρίσκονται στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 43ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Έντονο παρασκήνιο έχει προηγηθεί της προαναγγελίας αποχώρησης του Β. Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ. Όπως τονίζουν από το ΚΙΝΑΛ  το προηγούμενο διάστημα η κ. Γεννηματά είχε στείλει μήνυμα στον κ. Βενιζέλο πως, αν ήθελε, θα μπορούσε να διαλέξει όποια περιοχή επιθυμούσε και να διεκδικήσει την έδρα του στη Βουλή με σταυρό προτίμησης, κάτι που, όμως, ο ίδιος δεν δέχτηκε.

Τουναντίον ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφενός πίεζε προς την κατεύθυνση του να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και με δημοσιεύματα σε φιλικά του ΜΜΕ και αφετέρου προχωρούσε και σε «εχθρικές» προς το κόμμα κινήσεις, όπως η υποψηφιότητα του στενού του συνεργάτη Κώστα Σπηλιόπουλου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κόντρα στον Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε δημοσίως ότι στον β΄γύρο υποστηρίζει τον υποψήφιο της ΝΔ.

Κάτι που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, εξόργισε τόσο την κ. Γεννηματά όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ο κ. αφενός ο κ. Κατσιφάρας είναι πολιτικός του φίλος και αφετέρου η Αχαΐα είναι η γενέτειρα των Παπανδρέου και η εκλογική περιφέρεια αποό την οποία ξεκίνησε την πολιτική του πορεία και θέλει να την κλείσει, καθώς θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Αναδημοσιευση από www.aftodioikisi.gr