Ο πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού στην Ιθάκη ήταν το σημείο όπου μαγνητοσκόπησε το διάγγελμά του. Ένα σημείο σε ένα λόφο με φόντο πίσω το λιμάνι του νησιού. Αφού «έγραψε» τα όσα είπε, ο Αλέξης Τσίπρας «κατέβηκε» στο δημαρχείο για να συναντήσει το δήμαρχο Διονύση Στανίτσα και φορείς του νησιού. Παρούσα ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία και τον υποδέχτηκε με αγκαλιές και φιλιά.

Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον δήμαρχο της Ιθάκης μπροστά στις κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε χαλαρός. Ενημερώθηκε για τα έργα που γίνονται και προγραμματίζονται στο νησί και μάλιστα αστειεύτηκε πως όλα αυτά έγιναν με το τρίτο Μνημόνιο. 

Αφού όλοι γέλασαν με την ατάκα του, ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε όταν ως φοιτητής είχε βρεθεί με ένα μηχανάκι και μια σκηνή στην Ιθάκη. 

«Η Ιθάκη είναι ένας ιστορικός τόπος και ένας παράδεισος. Έχω πολλά χρόνια να έρθω. Ήρθα φοιτητής με μηχανάκι και μία σκηνή. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας. Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΜε Περιστέρα στην Ιθάκη ο Τσίπρας- Φωτογραφίες από το σημείο που έγινε το διάγγελμα [εικόνες]
Επόμενο άρθροΤσίπρας: Η Ιθάκη σήμερα θα γίνει viral!