Ρόδη Κράτσα: Με διαγγέλματα δεν αποποιούνται οι πολιτικές ευθύνες του Περιφερειάρχη για το θέμα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Αργά θυμήθηκε, απολογούμενος, ο αδιάφορος Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος εκπρόσωπος του καταρρέοντος κ. Τσίπρα, στο τέλος της θητείας του ότι πνίγεται η Κέρκυρα στα σκουπίδια.

Οι μεγάλες ευθύνες του όπως και οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν ξεπληρώνονται με διαγγέλματα.

Ο κ. Γαλιατσάτος ζητά από τους κερκυραίους να τον λυπηθούν και να του δώσουν κι άλλο χρόνο για να θέσει σ’ εφαρμογή αυτονόητες πολιτικές κυκλικής οικονομίας και εκστρατείες ενημέρωσης της κοινής γνώμης ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αναπτύσσεται πολιτική κατάργησης των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Η Κέρκυρα βρίσκεται σε αδιέξοδη κατάσταση διαχείρισης της κρίσης των απορριμμάτων με τεράστιες επιπτώσεις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη δημόσια υγεία.

Οι αποφάσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση πρέπει να συνοδευτούν με αποφάσεις αποσυμφόρησης. Απαιτείται αναγνώριση ευθυνών, ρεαλισμός και ταχύτητα παρεμβάσεων.

Ζητούμενο είναι η άμεση δρομολόγηση της οριστικής λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, καθώς θα βρεθούμε και πάλι προ δυσάρεστων εκπλήξεων να «στολίζουμε» με δημοσιεύματα, τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών και πανελληνίων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, από τα βουνά απορριμμάτων  που θα «πνίγουν το νησί.