Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: «Επιτακτική η ανάγκη της ενδυνάμωσης του κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ληξούρι και η επανίδρυση του Λιμεναρχείου Ληξουρίου»

Αλλεπάλληλες επισκέψεις στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παραμονής στο νησί, η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Στο πλαίσιο των επαφών της με θεσμικούς φορείς και ομάδες πολιτών, η κα Κράτσα επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Αργοστόλι, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, Βασίλη Σολδάτο και υπηρεσιακούς παράγοντες, για τα επιχειρησιακά σχέδια, αλλά και την επιτακτική ανάγκη της παροχής ενός κατάλληλου κτηρίου, όπου θα στεγαστούν τα πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβεστικό υλικό , με στόχο της εξασφάλιση της προστασίας τους.

Παράλληλα η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς και σε συνάντηση που είχε με τη Λιμενάρχη, Παναγιώτα Κολοβού, ενημερώθηκε  για τα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λιμενική Αρχή του νησιού, αλλά και τους στόχους της για τη νέα τουριστική σεζόν προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι ανάγκες που θα προκύψουν.

Η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, μετά τις επαφές που είχε στην Κεφαλονιά, διαπίστωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για το νησί, η άμεση ενίσχυση της ορθής λειτουργίας του κλιμακίου Πυροσβεστικής στο Ληξούρι, όπου σήμερα έχει αποδυναμωθεί και στεγάζεται σε κατασκευές προκάτ, καθώς επίσης και νέα αναδιάρθρωση του χάρτη του λιμενικού σώματος και η επανίδρυση του Λιμεναρχείου Ληξουρίου που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε λιμενικό φυλάκιο.

Σήμερα, Παρασκευή, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, θα βρίσκεται στην Κέρκυρα, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας