Με την επίσκεψη μας στα Βλιχάτα την 20η Απριλίου, ο συνδυασμός μας σχεδόν ολοκλήρωσε τις επισκέψεις στα χωριά της Παλικής.
Ακούσαμε τα προβλήματα των χωριών και μοιραστήκαμε με τους συγχωριανούς μας τις σκέψεις, και τις προτάσεις μας για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Σε όλα τα χωριά, όλοι οι παριστάμενοι, περιέγραψαν με τέσσαρες λέξεις την κατάσταση στα χωριά, που άλλωστε και εμείς γνωρίζαμε.
ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!!
Παράλληλα κατηγορηματικά όλοι κατέδειξαν τους υπαιτίους της εγκατάλειψης.
Τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς του Σύμβουλους.
Σε όλα τα χωριά δηλώσαμε ότι μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους η πρόβλεψη του νόμου για ξεχωριστή εκλογή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και του Δήμαρχου και ενημερώσαμε όλους ότι γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχουμε ουδεμία ανάμειξη στην ανάδειξη των προέδρων των χωριών.
Επίσης συναντήσαμε και συζητήσαμε εκτεταμένα με μέλη του συνδυασμού ΛΗΞΟΥΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ο οποίος θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση των συμπολιτών μας στο τοπικό συμβούλιο Ληξουρίου.
Με απόλυτη συνέπεια στην άποψη μας για την σκοπιμότητα πλήρους απεξάρτησης της εκλογής των τοπικών συμβουλίων από το Δημοτικό Συμβούλιο αγκαλιάσαμε οπό την πρώτη στιγμή και στηρίζουμε απόλυτα, τον συνδυασμό ΛΗΞΟΥΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ για την ανάδειξη συμβούλων στο τοπικό συμβούλιο Ληξουρίου.

Ο συνδυασμός μας επιζητεί την συνεργασία με ελεύθερες συνειδήσεις που πιστεύουν, όπως και εμείς, στην ανάγκη ύπαρξης του Δήμου Ληξουρίου, που θα βλέπουν από την δική τους ελεύθερη οπτική γωνία τα προβλήματα των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης και θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κρατήσουμε τον Δήμο Ληξουρίου ζωντανό, αυτοδύναμο, παραγωγικό, ελεύθερο και περήφανο και όχι παράρτημα του Δήμου Αργοστολίου.
Και αυτός και μόνο είναι ο λόγος που άμεσα απλώσαμε το χέρι μας στους νέους και ελευθέρους από εξαρτήσεις συμπολίτες μας που στελεχώνουν τον συνδυασμό ΛΗΞΟΥΡΙ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ο οποίος θα αποτελεί τον συμπαραστάτη αλλά και τον κριτή του Δημοτικού Συμβούλιου για τα θέματα του Ληξουρίου.

Ληξούρι 18 Απριλίου 2019

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού