Σαμαράς: Προσωπικοί οι λόγοι της απουσίας μου από την ψηφοφορία για την τροπολογία

Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε αίσθηση και πολλά σχόλια, κυρίως γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από… νωρίς στείλει «μήνυμα» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πως θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Και όταν έγινε γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς έλειπε, όλοι στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας, «πάγωσαν».

Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (28.01.2020) με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε πως οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί.

Ο Σαμαράς τους… “πάγωσε”

Όταν έγινε γνωστό, μετά την ονομαστική, ηλεκτρονική, ψηφοφορία για την τροπολογία ότι ανάμεσα στους δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που απουσίασαν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, όλοι πάγωσαν. Κυρίως γιατί σε αντίθεση με τον Γιώργο Βαγιωνά, ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου. Και η απουσία του κρίθηκε αδικαιολόγητοι. Και άπαντες άρχισαν να αναρωτιούνται πως θα ήταν η αντίδραση, με βάση την κομματική πειθαρχία που είχε τεθεί.

Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε: «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά από την ημέρα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Σε ότι αφορά κάποια τρολ που γράφουν περί νοσοκομείου (σ.σ. ότι δηλαδή ο κ. Σαμαράς είναι ασθενής) θα ήμουν σε θέση να το γνωρίζω».

Από το Μαξίμου περίμεναν μια εξήγηση για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία στην οποία ατύπως είχε επιβληθεί κομματική πειθαρχία με την απειλή ακόμα και της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Μια εξήγηση που δόθηκε τελικά κατά την επικοινωνία που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Σταύρο Καλαφάτη.

Είναι η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία από την οποία απουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς καθώς έλειπε σε προγραμματισμένο, όπως είχε δηλώσει, ταξίδι στο εξωτερικό κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι την ώρα της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου της Γαλλίας προκειμένου να συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: newsit.gr