ΒΑΛΛΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Είναι ευχής έργο, που μετά τη ρύθμιση ο Νομός Κεφαλληνίας χωρίστηκε σε 4 δήμους. Είναι ό,τι καλύτερο έγινε, γιατί είναι σύμφωνο με την ιστορία και τη γεωπολιτική φυσιογνωμία του νησιού.

Εμείς έχουμε την τύχη να κατοικούμε σ’ένα πανέμορφο χωριό, μοντέλο οικισμού, που διαθέτει. Σύγχρονη ρυμοτομία –Βιολογικό καθαρισμό-Δίκτυο ύδρευσης-Καινούργια και σύγχρονα κτίρια αλλά και αμφιθεατρική πρόσοψη προς τη θάλασσα.
Η φύση μας έδωσε απλόχερα, φυσικές ομορφιές , με κορυφαία το σύμπλεγμα των λιμνοσπηλαίων , που με τις υπόγειες διαδρομές αποκάτω μας , δημιουργούν μαγικές δυνάμεις .Νεράιδες και νύμφες παρασύρονται από τις κρυστάλλινες υπόγειες ροές των υφάλμυρων νερών, που αναβλύζουν στην όμορφη παραλία μας και διαχέονται στη θάλασσα.

ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΙΕΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ.

Ο ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ που θα κάνει το χωριό μας πιο ελκυστικό, πρώτα σε μας και μετά στους επισκέπτες.

ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ χρειάζεται:
-Το πρόχειρα φτιαγμένο λιμανάκι στην Κολόνα.
-Η διαδρομή από την Κολόνα στην λίμνη που είναι αδιαμόρφωτη και επικίνδυνη.
-Το όμορφο γήπεδο, που είναι κρίμα στο δυτικό πρανές, να μην έχει 10 σειρές κερκίδες , αφού η διαμόρφωση του εδάφους το κάνει εύκολο. Επιβάλλεται.

ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ χρειάζεται το στολίδι του χωριού, η λίμνη που χρειάζεται συντήρηση. Ο Καραβόμυλος όμως είναι και ένα μνημείο για το χωριό. Αιώνες λειτουργούσε ο νερόμυλος που έδινε ζωή στην περιοχή. Στη θέση του νερόμυλου μπορεί να στηθεί ένα έργο τέχνης , π.χ. με ανοξείδωτους σωλήνες, που θα αναπαριστά το παλαιό κτίριο και το μηχανισμό λειτουργίας, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Ταυτόχρονα αυτή η αστείρευτη πηγή ενέργειας πρέπει να αξιοποιηθεί.

ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ χρειάζεται η κεντρική λεωφόρος που έχει τα χάλια της , καθώς και η διαδρομή ως τη Μελισσάνη με το ακαλαίσθητο γεφύρι. Κανείς ποτέ δε νοιάστηκε για την αισθητική του χώρου, παρά μόνο για την είσπραξη του κέρδους. Χιλιάδες λεωφορεία και Ι.Χ μας αφήνουν μόνο τη σκόνη τους και το θόρυβο.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ χρειάζεται επιτέλους η Ζερβάτη –Το γραφικό φρύδι ως τερματικός σταθμός της πεζοπορικής διαδρομής, Σάμη –Καραβόμυλος. Το πετυχημένο φεστιβάλ γεννά την ιδέα για αναπαλαίωση της όμορφης συνοικίας της ΣΑΡΙΣΤΡΑΣ.

Το πρώην Κοινοτικό γραφείο, που χρησιμοποιεί πολύ θετικά ο Πολιτιστικός φορέας , μπορεί να αναβαθμιστεί και να γίνει κέντρο συνάντησης –ψυχαγωγίας-συνέλευσης .Συμβαίνει στο χωριό μας να μην υπάρχει ένα στέκι ,κυρίως για τους ηλικιωμένους που ξεροσταλιάζουν στα παγκάκια και στις στάσεις των λεωφορείων. Η δημιουργία ενός καθιστικού , με κάποια επέκταση, όπου θα προσφέρει ψυχαγωγία , με καφέ –TV-σκάκι-τάβλι-χαρτοπαιξία. Να αναβιώσουν τα ξεχασμένα ντόπια παιχνίδια.πρέφα-μπρίσκολα-πικέτο-66-σόλιο κ.ά. Το ποιό σημαντικό όμως είναι να χρησιμοποιηθεί σαν κέντρο συνέλευσης και λήψης αποφάσεων. Γιατί ξέρετε τις τελευταίες 10 ετίες τα νέα κοινωνικο-οικονομικά δεδομένα, έχουν δημιουργήσει μια έπαρση και αποξένωση μεταξύ μας που εμποδίζουν τη σύμπνοια και τη συνεργασία.

Όμως για να πραγματοποιηθούν όλα όσα προανέφερα και όχι μόνο, είναι δική μας υπόθεση και χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας ,ανεξαρτήτου φαμίλιας ή κόμματος. Θα πρέπει εμείς να τα αποφασίσουμε και να δρομολογήσουμε εκείνες τις ενέργειες, που θα αναδείξουν τα προβλήματα ,για να επιδιώξουμε την επίλυσή τους. Για παράδειγμα , δεν είναι δυνατόν να κρατάμε παθητική στάση απέναντι στη διαχείριση των τεράστιων κερδών από τη Μελισσάνη και να μη διεκδικούμε κάποιο ποσοστό για τον εξωραϊσμό και την καθαριότητα του χώρου. Σίγουρα υπάρχει νομική και ηθική υποχρέωση του Δήμου. Έτσι πιστεύω ότι μπορούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής ,αλλά και την αξία των περιουσιών μας.

Με αυτές τις προθέσεις ,έθεσα υποψηφιότητα για το τοπικό συμβούλιο και ελπίζω να με ψηφίσετε.

ΒΑΛΛΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Τηλ. 6949378544

Προηγούμενο άρθροΣεισμός στην Ηλεία: Ανησυχία μετά τα 4,7 Ρίχτερ – Η εξήγηση για τις υπόκωφες βοές που ακούνε οι κάτοικοι!
Επόμενο άρθρο13η σύνταξη & αναδρομικά: Τα «νέα δεδομένα» & οι αλλαγές (πίνακας-ποσά)