Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα εδώ και μέρες απο την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή επεσήμανε νωρίτερα ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα προσδιοριστούν – εξειδικευτούν τις ημέρες που θα είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε πως θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Η ίδια, επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να πραγματοποιηθούν με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής ο οποίος επεσήμανε ότι είναι όλα έτοιμα για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κοπτσής μιλώντας στην ΕΡΤ1, στο προσεχές διάστημα αναμένονται και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές στις ΗΠΑ, μετά την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, ο κ. Κοπτσής τόνισε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έχουν όχι μόνο plan Β αλλά και plan C, προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος.

«Είμαστε ήδη έτοιμοι, δεν θα χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

Ζέτα Μακρή – Έτσι θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές – εκπαιδευτικοί στα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Επιπλέον, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΠρόταση στο ΕΣΠΑ: “Κέντρο Ζωονόσων & Δημόσιας Υγείας “Ιωάννης Τσελέντης”
Επόμενο άρθροΚορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Μωρό 35 ημερών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου