Για την παράταση του σχολικού έτους, τις προαγωγικές εξετάσεις και το κλείσιμο των σχολείων μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Διαβάστε επίσης: Αποζημιώσεις ΙΑΝΟΥ: Έπαθαν ολοκληρωτική καταστροφή, έχουν κάνει αίτηση από τον Οκτώβρη και ακόμη να πάρουν τα χρήματα (βίντεο)

Διαβάστε επίσης: Αποζημιώσεις ΙΑΝΟΥ: “Μισά μας τα λέει ο κ. Κεφαλογιάννης-Θέλουμε επίσημα στοιχεία”

Όπως είπε στο MEGA η παράταση του σχολικού έτους «συζητείται για μέσα στον Ιούνιο όχι για την κάλυψη της ύλης αλλά για την δια ζώσης διδασκαλία των παιδιών».

«Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για παιδιά και εκπαιδευτική κοινότητα» συμπλήρωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Διαβάστε επίσης: Δήμος Ληξουρίου: Ξεκινούν τα “600άρια” της οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων του ΙΑΝΟΥ-Εγκρίθηκαν 81.600 ευρώ (αποφάσεις)

Ερωτηθείσα, δε, για τη διάρκεια της παράτασης η κυρία Μακρή απάντησε ότι «φαντάζομαι για δύο εβδομάδες, σε καμία περίπτωση, όμως, για μέσα στον Ιούλιο».

Διαβάστε επίσης: Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ζητάει συγνώμη από τους Ληξουριώτες-Γιατί κάνει επίθεση στην ΝΔ & στον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς

Η κυρία Μακρή ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο ματαίωσης των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια υπενθυμίζοντας ότι «πέρσι η ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων αποφασίστηκε τον Μάιο βάσει των δεδομένων, θα δούμε τα δεδομένα που θα μας επιτρέψουν να λάβουμε αποφάσεις χωρίς να τις αναστρέψουμε»

Για τις πανελλήνιες εξετάσεις η κυρία Μακρή επανέλαβε ότι «στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους» συμπληρώνοντας ότι «δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης»

Ειδικά, δε, για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές, όπως στη Θεσσαλία, είπε ότι θα υπάρξουν αποφάσεις που θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο καθώς έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα στο υπουργείο Παιδείας.

Στην ερώτηση, τέλος, γιατί έκλεισαν τα σχολεία για δύο εβδομάδες, η κυρία Μακρή απάντησε ότι «η δική μας η επιθυμία είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης. Όταν τα δεδομένα επέβαλαν τις αποφάσεις δεν μπορούσαμε να τις αγνοήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την επικράτεια είναι κλειστά είναι από σήμερα μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Προηγήθηκε η εισήγηση της επιτροπής η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης και να ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργίας του.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Κατά το διάστημα αυτό, θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση επιδημικών εξάρσεων στις σχολικές μονάδες πέρα από το αναμενόμενο για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές όπου λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προκειμένου να αρχίσει η διά ζώσης εκπαίδευση κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθρο“Η κυβέρνηση καθυστέρησε 20 μήνες να φέρει τροπολογία προς ψήφιση για τις ργατικές Κατοικίες του Ληξουριου
Επόμενο άρθροΔήμος Σάμης: Εγκρίθηκε το ετήσιο σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή-Τι περιλαμβάνει (απόφαση)