Σε τηλεδιάσκεψη αναμένεται σήμερα οι ειδικοί της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων μαζί με την υπουργό Παιδείας να καταλήξουν στα μέτρα για τα σχολεία

Τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να λάβουν σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τους ειδικούς της επιτροπής του υπουργείου υγείας σε νέα τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί. Οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις τελικές τους εισηγήσεις και έπειτα από συζήτηση με την υπουργό Παιδείας πρόκειται να καταλήξουν οριστικά πια στο πρωτόκολλο προστασίας από τον κορονοϊό που θα πρέπει να ακολουθηθεί στα σχολεία. Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν άμεσα.

Τα μέτρα

Αυτό που θεωρείται βέβαιον είναι ότι οι ειδικοί θα εισηγηθούν τη χρήση μάσκας σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλες τις τάξεις των σχολείων, ενώ για τα μικρότερα παιδιά του Δημοτικού αναμένεται να υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι μαθητές των μικρότερων ηλικιών που απασχολούν τους ειδικούς σχετικά με το αν μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας. Ανησυχία υπάρχει και για τα παιδιά του γυμνασίου καθότι είναι έφηβοι και δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν, όπως σημειώνει στο ethnos.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σε ότι αφορά στα θρανία δεδομένου ότι τα παιδιά θα κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο, σύμφωνα με τον κ.Βατόπουλο το πρόβλημα δεν εστιάζεται εκεί. Και αυτό διότι οι μαθητές που θα κάθονται μαζί, θα είναι οι ίδιοι που θα συναντώνται από την πρώτη ημέρα, συνεπώς θα είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Στο διάλειμμα όμως υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης επαφής των παιδιών γι αυτό και έχει ορισθεί από την αρχή να βγαίνουν στον προαύλιο χώρο κατά ομάδες ώστε να τηρούνται τα μέτρα.

Η επιστροφή στα θρανία πάντως για τους μαθητές θεωρήθηκε επιβεβλημένη από τους ειδικούς καθότι η τηλε- εκπαίδευση όπως σημειώνει ο καθηγητής κ.Βατόπουλος κάνει κακό στον μαθητικό πληθυσμό τόσο ως προς τη μάθησή τους όσο και για την ψυχολογία τους.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο τροχαίο ατύχημα: Αυτοκίνητο μπήκε με ταχύτητα σε κατάστημα (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 70 εργαζόμενοι θετικοί στα νοσοκομεία από αρχές Αυγούστου – Ανησυχία για τους οίκους ευγηρίας